avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita (poprire salariu) contestata, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita (poprire salariu) contestata, obligatiile tertului poprit

Buna ziua

Am primit pe numele unuia dintre salariatii nostrii o poprire. Salariatul ne instiinteaza ca debitul fata de creditorul sau ar trebui sa fie prescris, fiind vorba despre un credit pentru care el a achitat ultima rata in anul 2009. Salariatul poate astfel sa faca contestatie la poprirea primita (precizez ca poprirea a fost primita doar de noi angajator, salariatul declara ca nu a primit nici un document la adresa sa de domiciliu)?
Daca acesta face contestatie la executare, noi, in calitate de anagajator/tert poprit, ii suspendam poprirea pana la solutionarea contestatiei.

Ne poate da cineva, va rog, un model de contestatie?
Cu multumiri,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut. Este clar ca trebuie sa pui in practica poprirea, dar cred ca exista o solutie de mijloc cu care sa protejezi si salariatul, colegul tau.

In codul de procedura civila avem:
Art. 729: Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1)Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

In opinia mea o solutie ar fi sa-i opresti o suma mica, dar de bun simt, pana la clarificarea situatiei. Acolo scrie clar "pana la", asta inseaman 1 leu pana la o treime. Nu ii sugerez sa opresti la misto 1 leu, propun sa gandesti cu echilibru, astfel incat sa gasesti o solutie de bun simt pentru toata lumea.
E doar o solutie, o parere.
O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)