avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca exista o lege in Romania cu referire la credite bancare, durata de timp de cand au fost luate si dreptul de a pune poprire pe salariu. Mentionez ca am luat un credit in anul 2009 si unul in 2010 de la aceeasi banca si la un moment dat am fost in imposibilitate de plata si am intrerupt plata ratelor. Abia in luna septembrie am primit la adresa firmei unde llucrez acum o executare si am vorbit cu executorul ca pot plati numai maxim 100 lei din salariul minim , nu o treime cat vor ei, pentru ca nu imi permit. Acum 2 saptamani exeutorul m-a informat ca a vorbit la banca si dosarul a fost vandut la o alta firma si asteapta dovada cesiunii. Asta inseamna ca inca nu se poate aplica poprirea pana la deifinitivarea actiunii respective nu? Seful meu vrea sa imi opreasca incepand de azi din salariu numai pt ca nu are un document care sa ii arate ca inca mai dureaza pana la o noua decizie. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:42, 5 Octombrie 2015
Datoria poate fi pretinsa in 3 ani de la scadenta, inclusiv prin executare silita din partea bancii sau a societatii de recuperare.

Angajatorul este obligat sa va popreasca 1/3 din salariu imediat ce a primit adresa de infiintare a popririi, in caz contrar putand a se confrunta cu o validare a popririi si achita in locul dvs.
Au trecut mai mult de 3 ani de la data acordarii creditelor. Ce se intampla daca ei acum au ajuns cu executarea la mine, adica dupa 5 ani? Pot sa ma opun cumva?
Data acordării creditelor nu are nicio legătură cu curgerea termenului de prescripție. Prescripția curge de la scadență fiecărei rate neplătite pentru fiecare rată în parte, sau de la data declarării scadenței anticipate, pentru tot creditul.

Executarea este silită, ceea ce presupune că nu are nicio relevanță ce doriți dumneavoastră să plătiți, ci ceea ce spune legea. iar legea spune că pentru două urmăriri silite, vi se poate reține 1/2 din salariu. Angajatorul este obligat să facă aceste rețineri.
Utilizatorul flowerk scrie: "Abia in luna septembrie am primit la adresa firmei unde llucrez acum o executare si am vorbit cu executorul ca pot plati numai maxim 100 lei din salariul minim , nu o treime cat vor ei, pentru ca nu imi permit".
Cu suguranta, ati fost apelat si ziua si noaptea de catre banca si firma de recuperare care a preluat datoria. Ce "avantaj" a facut executorul ptr. dvs.negociaza cu banca sau cu firma de recuperare?. Asta puteati dvs. sa o faceti. Stiti cati bani mai aveati de rambursat la data preluarii creditului de catre firma de recuperare? Va treziti ca aveti de dat inca pe atat, pentru ca ce platiti dvs. 100 de lei sunt o parte din penalitati. Eu zic, sa luati legatura cu firma de recuperare care v-a preluat si cereti toate detaliile referitoare la credit.
Este o singura executare silita, nu doua.
Mai exact, ce detalii pot sa cer?
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)