In urma cu cativa ani am cumparat niste lemn de foc la casa pe care o detin intr-un sat prin oculul silvic. As dori sa utilizez acel lemn de foc intr-o alta localitate, la o alta proprietate pe care o detin. Care este procedura de transport a acelor lemne si care sunt documentele necesare pentru a face acest transport in 2022?
Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi revenindu-ne 500mp. Cele 2 parcele sunt in forma de "L" fiecare, mie revenindu-mi parcela cu partea mai lata opusa stradalului, mai precis locul unde am putut sa imi construiesc locuinta este aliniata cu zona gradinilor tuturor vecinilor mei. Problema este ca vecinul meu creste porc, pasari si alte lighioane domestice. Cotetele sunt plasate in spatele casei mele si nu au fosa septica. Nici curatenie nu face, iar cand se intampla duce tot balegarul in spatele gradinii lui adica la 10 m de geamurile casei mele. Problema este duhoarea de nesuportat care pluteste peste mai bine de jumatete din curte mai ales cand este cald, bate vantul sau cand ploua. Nu pot tine geamurile deschise si nici nu pot sa folosesc toata curtea din cauza mirosului. Pe langa asta orataniile alea fac si galagie, iar unde este mizerie si graunte se aduna sobolani. Bineinteles ca ei nu recunosc, si mi-au spus ca vor muta cotetele acolo unde depoziteaza acum balegarul, adica aproape sub geam. Exista vreo reglementare/Lege care sa imi rezolve aceasta problema? Cui trebuie sa ma adresez?