Dacă vând terenul unei alte persoane, ce daune va trebui să plătesc în cazul în care promitentul cumpărător mă dă în judecă pentru că nu am respectat antecontractul (nu există prevederi referitoare la despăgubiri în situația în care mă răzgândesc să vând).
In antecontract scrie că îi transmitem gratuit dreptul de folosintă asupra acestui teren. Dar promitentul cumpărator nu şi-a îndeplinit obligatile ce îi revin conform antecontractului (cheltuielile cu întocmirea documentaţiei cadastrale, înscrierea în Cartea Funciară, încheierea contractului de v-c).
Tot în antecontract mai spune că în cazul în care refuz să mă prezint la notar la expirarea termenului (nu am primit nicio notificare), promitentul cumpărător are opţiunea să se adreseze instanţei solicitându-i pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act de v/c. Cheltuielile vor fi suportate de partea care nu s-a prezentat la autentificarea contractului.
Intrebări:
1. Mai este valabil antecontractul? Cum poate fi anulat?
2. Veniturile din exploatarea terenului în această perioada (2007-2012- data la care expira termenul de încheiere a contractului de v/c) cui îi revin având în vedere că impozitul pe pământ a fost plătit de mine?
Am facut o promisiune de vanzare-cumparare (la notar) pentru un teren agricol in anul 2007. Am incasat de la promitentul cumparator o suma de bani, iar acesta primea dreptul de folosinta asupra pamantului şi se obliga sa încheie actul de vânzare cumpare pentru acest teren pana în anul 2012 şi să întocmească documentaţia cadastrala şi înscrierea în CF.
Acest termen a trecut si nu s-a facut nici un act de atunci de către promitentul cumparator asa cum prevedea promisiunea. Mentionez că nu am primit nicio notificare privind încheierea actului de V/C.
In acest timp nu m-am ocupat de acest teren dar sunt obligata sa platesc impozitul intrucat este tot terenul meu.
Intrebarile sunt:
1.Mai este valabila promisiunea daca nu s-a executat?
2. Cum sa fac sa intru din nou in posesia pamantului fara sa fiu data in judecata?
Buna ziua. Am o nelamurire. Tutorele are drept de mostenire asupra bunurilor persoanei aflate în îngrijire? Mentionez ca persoana aflata în îngrijire a decedat în 2001 fiind sora tutorelui. Persoana sub tutela mai avea o soră decedată în 1989. Tutorele (fratele celor doua) a decedat în 2007.
Intrebare: Cine mosteneste bunurile persoanei sub tutela (decedata în 2001). Nepotii?Si in ce procent?
Tutorele mi-a fost unchi si mai are 2 copii legitimi. Mentionez ca era divortat si a trait in concubinaj timp de 10 ani cu o alta persoana. Are si aceasta vreun drept.