Buna ziua. Am o nelamurire. Tutorele are drept de mostenire asupra bunurilor persoanei aflate în îngrijire? Mentionez ca persoana aflata în îngrijire a decedat în 2001 fiind sora tutorelui. Persoana sub tutela mai avea o soră decedată în 1989. Tutorele (fratele celor doua) a decedat în 2007.
Intrebare: Cine mosteneste bunurile persoanei sub tutela (decedata în 2001). Nepotii?Si in ce procent?
Tutorele mi-a fost unchi si mai are 2 copii legitimi. Mentionez ca era divortat si a trait in concubinaj timp de 10 ani cu o alta persoana. Are si aceasta vreun drept.
Nu vad ce legatura are tutela aici. Mai degraba intrebarea ar suna asa : Daca 3 frati au decedat , cine ii mosteneste? Raspuns : sotii , descendentii , ascendentii si colateralii. Daca ma insel , corectati-ma.
Stiai tu scotianule ceva dar nu stii bine. Tutorele este oprit sa beneficieze prin donatie sau testament cand socotelile tutelei nu au fost incheiate. In cazul mostenirii legale, fiind frate cu defuncta nu exista nici o opreliste daca aceasta nu are descendenti (copii, nepoti, stranepoti) sau ascendenti privilegiati (parintii).
Spune-mi te rog in ce relatie de rudenie te afli cu tutorele?