avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune urgent

Buna ziua. Am o nelamurire. Tutorele are drept de mostenire asupra bunurilor persoanei aflate în îngrijire? Mentionez ca persoana aflata în îngrijire a decedat în 2001 fiind sora tutorelui. Persoana sub tutela mai avea o soră decedată în 1989. Tutorele (fratele celor doua) a decedat în 2007.
Intrebare: Cine mosteneste bunurile persoanei sub tutela (decedata în 2001). Nepotii?Si in ce procent?
Tutorele mi-a fost unchi si mai are 2 copii legitimi. Mentionez ca era divortat si a trait in concubinaj timp de 10 ani cu o alta persoana. Are si aceasta vreun drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2007
SCOTIANU, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviu_m , utilizator 06:59, 14 Iunie 2007
Nu vad ce legatura are tutela aici. Mai degraba intrebarea ar suna asa : Daca 3 frati au decedat , cine ii mosteneste? Raspuns : sotii , descendentii , ascendentii si colateralii. Daca ma insel , corectati-ma.
Stiai tu scotianule ceva dar nu stii bine. Tutorele este oprit sa beneficieze prin donatie sau testament cand socotelile tutelei nu au fost incheiate. In cazul mostenirii legale, fiind frate cu defuncta nu exista nici o opreliste daca aceasta nu are descendenti (copii, nepoti, stranepoti) sau ascendenti privilegiati (parintii).
Spune-mi te rog in ce relatie de rudenie te afli cu tutorele?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2007
liviu_m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire DeliaSandor DeliaSandor am un nepot care a primit bani pt.un apartament de la mama lui.parintii lui sunt divortati.tatal s-a recasatorit si are un copil din a doua casnicie.in cazul ... (vezi toată discuția)