avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mostenire

am un nepot care a primit bani pt.un apartament de la mama lui.parintii lui sunt divortati.tatal s-a recasatorit si are un copil din a doua casnicie.in cazul decesului nepotului meu cine mosteneste apartamentul ?mentionez ca sora mea are acte doveditoare pt.donarea banilor.
Cel mai recent răspuns: DeliaSandor , utilizator 12:57, 25 Mai 2015
Nepotul este casatorit ?
Daca nu este, vezi:
Noul Cod Civil - CAPITOLUL I - Dispoziţii generale
Art. 963 - Moştenitorii legali
(1) Moştenirea se cuvine, în ordinea şi după regulile stabilite în prezentul titlu, soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz.
(2) Descendenţii şi ascendenţii au vocaţie la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.
Art. 964 - Principiile generale ale devoluţiunii legale a moştenirii
(1) Rudele defunctului vin la moştenire în următoarea ordine:
a) clasa întâi: descendenţii;
b) clasa a doua: ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi;
Art. 976
Vocaţia la moştenire a ascendenţilor privilegiaţi şi a colateralilor privilegiaţi
(1) Ascendenţii privilegiaţi sunt tatăl şi mama defunctului.

multumesc pt.raspuns.
nepotul meu nu e casatorit si nu are descendenti pana in prezent.
temerea lui este ca fratele dupa tata poate fi mostenitor ceea ce nu este corect si moral din moment ce mama lui din munca ei i-a oferit apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei ... Euonline Euonline Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)