avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Chris79

Activitate Chris79

Si Hotararea de la Ord Pres nu mai produce nici un efect. Intreb iar pentru ca formularea din Hotararea Ord Pres este : "Măsurile se dispun până la solutionarea definitivă a dosarului de fond..."

Luat ad literam/ logic ar trebui sa fie inca valabila si aceasta Hotarare din Ord Pres pana se definitiveaza Fondul.

Sau mai este vreo prevedere legala care reglementeaza astfel de situatii!?
multumesc de raspuns!

ma intrebati sau imi spuneti ca "Se respectaprogramul decis in sentinta de Fond, chiar daca nu este definitiva? "
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie in legatura cu programul de relatii personale cu copiii!
In cadrul unei Ordonante Presedentiale, la Apel, s-a acordat program de weekend de vineri pana duminca seara in fiecare luna, cu mentiunea ca este valabil pana la solutionarea definitiva a Dosarului de Fond.

Fac precizarea ca la Ord Pres nu s-a acord nimic pentru vacanta de vara! La momentul respectiv am prespus ca se va judeca Dosarul de Fond si n-am mai abordat.

In Dosarul de Fond, care este in Apel de peste un an si urmatorul termen este pentru Sept2018, s-a dat o Hotarare in prima Instanta care prevede ca si program pentru vacanta de vara ultimele 3 saptamani din luna iulie.
Fac precizarea ca progrmul de weekend acordat in prima Instanta este defavorabil(cateva ore pe zi in weekend), adica prefer programul Ordonantei Presedentiale pentru Weekend.


Conf art 448 Ncpc (1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect: 1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;

Din moment ce Hot din Ord Pres prevede ca este valabila pana la judecarea definitiva a Dosarului de Fond si Dosarul de Fond se judeca inca in Apel:
- sunt valide/executorii ambele Hotararii pana la judecarea definitiva a Dosarului de Fond?
- se executa cumulativ(adica copiii pot petrece in iulie si weekendul aferent cat si cele3 sapt);
- se executa alternativ (adica in luna iulie doar cele 3 sapt fara weekendul aferent lunii in curs, urmand ca lunile aug, sept...sa revin la program de Ord Pres)
- alta varianta?

Multumesc anticipat
@asaofi

1. mama a intentat actiunea in instanta in aug 2016, dupa care a inceput sa incalce drepturile la relationare.
2. eu am intentat Ord Pres pt relatii pers cu copii;
3. S-a dat o decizie la O.P in Aprilie, Am facut Apel si Am primit Motivarea dupa aprox 2 luni. S-a judecat apelul pe 23 aug si s-a dat o decizie finala la O.P.
4. S-a dat o decizie in aciunea principala initiata de ea. Am facut Apel, am primit Motivarea Hotararii si acum urmeaza sa redactez Motivarea Apelului.
5. Am intentat o actiune separata sa dovedesc si sa recuperez o parte din bani dati de mine in avans pt copii, pt ca a minitit spunand ca nu am dat nimic.
6. Iau in considerare introducerea actiunii de care am mentionat la inceputul acestui post.

chestia cu data plicului si curgerea termenului o stiam. ce eram nelamurit este faptul ca eu la instanta am comunicat ambele adrese si de regula primeam instintarii la ambele adrese.
Acum a venit doar la cea de resedinta [eu aflandu.ma la adresa de domiciliu unde nu s-a trimis nimic] de aici si intrebarea mea clarificare.

cat despre
Credeti ca stiti multe dar nici macar notiunile de procedura nu va sunt clare....

Eu cred ca nu stiu ce nu stiu, asta fiind si unul din motivele pentru care mai inrteb pe aici si sunt recunoscator celor care ma mai ajuta cu o informatie utila si aplicabila.
@asaofi

multumesc de referinta legala.

Cererea o fac in cadrul Apelului? Inca nu am depus Motivarea. Am facut doar Apel Formal pentru ca nu aveam Motivarea atunci.

Apropo de asta. Zice am termen de 30 de zile. Am doua adrese la Instana [domiciliu si rezidenta] si motivarea a fost trimisa doar la cea de resedinta, eu in perioada aceea fiind la ceea de domiciliu, a trebuit sa ma deplasesez la Apel, etc. Am revenit la resedinta acum cateva zile si am gasit Motivarea Hotararii in cutia postala.

Termenul de 30 de zile curge din momentul in care apare data postala [e plic sau data la care am luat eu cunostinta de motivare!?
@asaofi

- am doi copii minunati, unul de aproape 5 si unul de 3 si putin;

- cat despre "sa intorc spatele......" ,nu ma pot impaca cu aceasta idee, o vreme chiar am luat in considerare aceasta alternativa constient fiind ca certurile si disensiunile dinre noi nu le fac bine nici copiilor nici mie. ceva in mine s-a opus si atunci si se opune si acum. daca ne-ati vedea impreuna poate ati intelege mai bine.

- preluarea de la adresa am facut-o si o fac eu;

- "curator special care sa apere strict interesul minorului", m-am gandit si eu la acest aspect si am intrebat avocat si un alt specialist in legi si mi s-a spus ca nu pot cere curator special [s-a folosit termenul de tutore], pentru ca amanadoi reprezentantii legali, adica parintii, suntem in viata. Pentru moment la cauza de Fond am facut Apel. Mai pot cere desemnare de Curator Special pentru drepturile copiilor. Ceva referinte legale in acest sens?



@Martonze

- stiu si sunt de acord ca nimic nu mai e ca inainte. sincer nici nu imi doresc sa fie cum a fost ca inainte [partea dintre mine si mama copiilor cel putin].
- stiu si sunt de acord ca vorbitul la telefon nu inlocuieste preznta mea fizica, totusi.... intre a fi absent total si a comunica cat de cat cu copii prefer sa comunicam si stim ca suntem bine si ne gandim unii la altii, mai vorbim despre ce urmeaza sa facem cand ne vedem, etc..

- "atitudine agresiva" ...sau mai degraba, perplexa, suparata, contrariata....da am si cu toate acestea, dupa ce a demarat actiunea in instanta, am mai facut demersuri in privat sa solutionam amiabil. A refuzat constant. Cand am primit citatia am intrebat-o despre ce este vorba. Mi-a spus ca ar fi vb de ceva chestiuni adminstrative , ca vrea ca copii sa aiba adresa la ea, ca incep sa mearga la scola, etc. I-am propus sa mergem la notar si specificam ca adresa e la ea, etc. A refuzat. In acte scria ca cere sa aiba singura Autoritatea Parintesca. Am intrebat-o de mai multe ori de ce cere acest lucru. Mi-a spus ca ea nu cere/vrea acest lucru si o vreme m-am gandit ca poate a fost o scapare a avocatului care a intocmit actele. cand la ultima infatisare , prin avocat a cerut exact ce a negat constant.

Imi este greu sa am incredere in ea in perioada asta.

Nu-i aud pe copii pe perioade de peste o saptamana-10 zile. Li se poate intampla orice fara ca eu sa stiu.
Ii auzeam, era simplu stiam ca sunt bine si eram linistit. In acest context ma gandesc sa intentez actiunea de care am mentionat la inceput.

Am mai cautat prin mesaje sa solutionam amiabil pana cand m-a amentintat ca o amenint si o santjez.

Acum dupa ce a jignit rudele partene, asta chiar nu inteleg si recunosc ca imi este greu...sa fiu rezonabil si sa o iau cu vorbe dulci...........

- si, da am fost amenintat si eu cu Ordin de Restrictie cand am zis ca vreau sa iau copii de la domiciliul mamei cum prevede hotararea.....

Pentru moment speranta mea este sa rezolv cu Autoritatile pentru ca Copii si eu sa petrcem cat mai mult timp impreuna.

Sunt constient si o parte din mine inca isi doreste sa rezolvam amiabil pt ca asa ar fi mai bine atat pt copii cat si pt noi, decat sa stam sa ne vanam unii altora greselile.

@proastasatului

-La inceputul lui feb face 5 anisori. El intelege si este foarte perspicace, in acelasi timp mama ii tot inoculeaza ideea ca este prea mic sa vb la telef. Deja are o dexteritate mai mare in utilizarea telef decat noi.
- Initial asa am facut am refuzat razboiul timp de vre0 6 luni si am sperat ca este doar o suparare de moment, si isi va reveni. Asta pana cand copilul mi-a spus ca ii este dor de mine si vrea sa stea si cu mine dar nu il lasa mama. Initial am vb cu ea despre a lua copii la mine pt 7-10 zile, a refuzat si am intrdus Ord Pres.

- Acum sunt in faza de a lua atitudine pentru ca nu mai pot sta pasiv si asa sper sa preintampin alte actiuni rautacioase pe viitor. Cum se zice in popor stinge focul cat e mic!!
Se fac afirmatii neadevarate despre mine, parintii mei!! Curand s-ar putea ma trezesc ca prinde curaj si va face afirmatii mai grave despre mine / familia mea. Risc sa raman fara copii , iar ei fara tata!?
Cum as putea sta pasiv in aceste conditii!?

Cat despre afirmatia ca nimeni nu se poate bate singur...am o parere diferita. Si mai mult decat atat cand cineva iti declara razboi si vrea sa iti faca rau, s-ar putea ca pagubele pe care le vei suferi sa fie direct proportionale cu lipsa ta de reactie la actiunile belicoase ale agresorului.


@asaofi

Am facut apel si s-a judecat in favoarea copiilor. Daca initial au primit 3 ore samb si dum 2 weekenduri pe luna, acum avem un weekend de vineri orele16 pana dum orele 19.

Cu dupaamiezile e mai dificil pt ca acum locuim la cateva sute de km distanta unii de altii.
@proastasatului

1. I-am luat copilului telefon. Mama i-a scos cartela si ii lasa telef sa.l foloseasca doar pt jocuri.
2. Am sperat sa nu ajung aici, dar se pare ca pana la urma va trebui sa apelez si aici.
3. Total de acord cu dvs. Vreau sa stiu despre si sa particip la aceste nevoi si dorinte ale copiilor mei.



@gi-jane2
multumesc pt clarificari.
Se pare ca nu ma fac inteles in mod adecvat:
- NU am ales eu judecata. Ea a ales judecata, unde prin marturi neconforme cu adevarul cauta restrictioneze si mai mult drepturile copiilor.
- Hotararea care prevede dreptul copiilor si al meu de a comuinca telefonic / video nu este respectata!!!
- Inainte de Judecata, vorbeam cu copii aproape zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi.
- NU sun ca sa vorbesc cu ea!!! Daca copii ar avea telef as suna direct pe nr lor. Sun ca sa vorbesc cu copii.

@asaofi
multumesc de feedback.

- Am cerut Intretinerea in natura, in prima faza a actiunii de fond. la prima Hotarare nu S-a acordat si am facut apel! La ce va referiti cand spuneti un "cuantum decent"? Eu am spus Judecatorului ca din moment ce nu stau tot timpul cu copii, mama imi poate face o lista cu ce au nevoie si merg cu copii la cumapraturi pentru ca sa vada ca si tatal lor contribuie la cresterea lor.
- Ce inseamna Program de Legaturi Personale Extins si in timpul saptamanii? Este fundament legislativ la care sa fac referire pentru a motiva in drept aceasta cerere?

- De ce spuneti ca Legea 272 este doar cod de bune practici??? Paraca Legea e LEGE!!
Frustrari!? Suparari !? Da, mai am si astfel de momente. In acelasi timp predomina inca o stare de perplexitate, pentru ca nu pot intelege cum o fiinta umana, cu atat mai putin o mama isi poate priva la acest mod copii de dragostea si relationarea cu tatal lor si rudele paterne, folosindu-se de copii drept unelte de razbunare.

Daca in ce ma priveste sa zicem ca ii mai inteleg o parte din dorinta de razbunare, in ce le priveste pe bunicii, alte rude paterne chiar n-o inteleg. Nu i-au facut niciodata nimic, ba din contra au ajutat-o in repetate randuri. De ex cand s-a nascut cel de-al doilea copil, parintii mei au stat cu cel mare cat eu eram cu ea pe la spital. Si alte exemple care nu cred ca e nevoie sa le enumar aici.

Aveti in vedere ca parinti mei [la vreo 70 ani], martori in proces au vrut sa isi vada nepotii, 1-2 ore, sa iasa in parca, chestii de bunci-copii. Au calatorit cu trenul vreo 250 km. Au plecat dimineata si au ajuns inapoi acasa dupa miezul noptii. Am rugat-o pe mama copiilor sa ii pregateasca pe copii in acest sens.

A refuzat pe motiv ca trebuie sa fie la job. Am vb la gradinita ca sa-l vada cel putin pe copilul care era acolo. Au mers acolo cu cadouri...Cine credeti ca vine dupa cateva min?? Mama copiilor pusa pe scandal, il ia brutal pe copil de langa bunica. Bunicul nici nu a apucat sa il imbratiseze pe copil!!! Asta prin aprilie.

Luna trecuta am avut o infatisare la judecatorie. Peste cateva zile era ziua de nastere a copilului cel mic. Eram cu mama mea [martora in proces], si am rugat-o sa ii pregateasca pe copii sa iesim la prajitura, ceva cadouri, sa sarbatorim cat de cat ziua celui mic. A REFUZAT!!!
A sunat-o mama mea, sa ii lase pe copii sa-si vada bunica, si o lua in deradere!!

Verisorul copiilor de 8 anisori [care este atasat de copii] a sunat, sa vorbeasca cu copii. Le-a inter!!!

Nasi de botez, unchii, au sunat sa vorbeasca cu copiii!!!

Le-a interzis si continua sa incalce dreptul copiilor de a mentine relatii personale cu persoanele din partea tatalui cu care au dezvoltat relatii de atasament.

Cat despre despagubirile in bani, da sunt de acord ca copii au nevoie de ei. Oricum banii obtinuti tot pentru copii i-as fi folosit.

Am dat bani pentru copii inainte de aceste actiuni in instanta si cand ne mai certam ma amentina ca se va folosi de banii dati de mine ca sa ma dea in judecata. Dupa aceste amenintari n-am mai dat.

A si facut-o pana la urma, actiunile in instanta fiind demarate de ea.

Deci in conditiile in care un tata, contribuie financiar pentru copii, ii ia si ii duce la mama de mai mute ori intr-un an, se trezeste dat in judecata pe banii dati de el si se cere in Instanta ca copii sa fie lipsiti de Autoritatea Tatalui, dvs ce fel de sentimente ati avea !?

Chiar si asa in tot acest timp am facut demersuri atat in privat cat si in Instanta sa solutionam amiabil. A refuzat constant!

Si revenind la chestiunea acestui post, da poate este un exces de zel din partea mea, in acelasi timp prefer asa decat sa ma trezesc ca poate copii locuiesc in conditii improprii, au fost tratati necorespunzator, abuzati fizic/verbal de catre persoanele cu care intra in contact, maltratati.

Cat priveste dreptul la relatii personale implica si dreptul de a comunica telefonic/video[2-3 min pe zi], cat sa ii aud ca sunt bine si sa stie ca ma gandesc la ei.
Luati in considerare ca trece si 7-10 zile in care nu stiu nimic de copii.

Mi-a blocat numarul de telefon, pentru ca sun de 2 ori pe zi sa vorbesc cu copiii, odata inainte de somnul de amiza si odata inainte de somnul de seara!

Si nu trebuie sa-si ceara voie de la mine pentru ca nu sunt seful ei!!! Este vorba de a ne consulta si informa despre deciziile pe care le luam cu privire la copii pentru ca avem 2 copii impreuna.

Sunt copii mei si vreau sa am un minim de informatii ca sa ma asigur ca sunt bine!!!