avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare Ordonanta Presedentiala si Hotarare Dosar Fond
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare Ordonanta Presedentiala si Hotarare Dosar Fond

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie in legatura cu programul de relatii personale cu copiii!
In cadrul unei Ordonante Presedentiale, la Apel, s-a acordat program de weekend de vineri pana duminca seara in fiecare luna, cu mentiunea ca este valabil pana la solutionarea definitiva a Dosarului de Fond.

Fac precizarea ca la Ord Pres nu s-a acord nimic pentru vacanta de vara! La momentul respectiv am prespus ca se va judeca Dosarul de Fond si n-am mai abordat.

In Dosarul de Fond, care este in Apel de peste un an si urmatorul termen este pentru Sept2018, s-a dat o Hotarare in prima Instanta care prevede ca si program pentru vacanta de vara ultimele 3 saptamani din luna iulie.
Fac precizarea ca progrmul de weekend acordat in prima Instanta este defavorabil(cateva ore pe zi in weekend), adica prefer programul Ordonantei Presedentiale pentru Weekend.


Conf art 448 Ncpc (1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect: 1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;

Din moment ce Hot din Ord Pres prevede ca este valabila pana la judecarea definitiva a Dosarului de Fond si Dosarul de Fond se judeca inca in Apel:
- sunt valide/executorii ambele Hotararii pana la judecarea definitiva a Dosarului de Fond?
- se executa cumulativ(adica copiii pot petrece in iulie si weekendul aferent cat si cele3 sapt);
- se executa alternativ (adica in luna iulie doar cele 3 sapt fara weekendul aferent lunii in curs, urmand ca lunile aug, sept...sa revin la program de Ord Pres)
- alta varianta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 22:36, 8 Iulie 2018
Sentinta de la Ordonanta era executorie pana la cea de la Fond.Odata fondul pronuntat, la fel este executorie deci trebuie respectata decizia din Fond chiar daca nu este definitiva.Sentintele privitoare la minori sunt executorii.Sentinta de Ordonanta a fost executorie pana s-a deciz fondul, chiar si nedefinitiv.
Se respectaprogramul decis in sentinta de Fond, chiar daca nu este definitiva?
multumesc de raspuns!

ma intrebati sau imi spuneti ca "Se respectaprogramul decis in sentinta de Fond, chiar daca nu este definitiva? "
Scuze am vrut sa pun semn de exclamare.Deci ce s a decis la fond, chiar daca nu este inca definitiva este executorie sentinta
Si Hotararea de la Ord Pres nu mai produce nici un efect. Intreb iar pentru ca formularea din Hotararea Ord Pres este : "Măsurile se dispun până la solutionarea definitivă a dosarului de fond..."

Luat ad literam/ logic ar trebui sa fie inca valabila si aceasta Hotarare din Ord Pres pana se definitiveaza Fondul.

Sau mai este vreo prevedere legala care reglementeaza astfel de situatii!?
NU, ce s-a decis la fond este executorie pana la judecarea definitiva a apelului.Cereti certificat de greva pana vine motivarea.Apoi o puneti in executare.
Deci se respecta programul decis in Fond?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in vigoare hotarare lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti privind data de la care intra in vigoare o hotarare. In data de 07.11, la TMB am primit o decizie favorabila intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori sa ma lămurească cineva cu o întrebare. ... Cristiana1999eu Cristiana1999eu Bună ziua! As dori sa ma lămurească cineva cu o întrebare. Exista o ordonanță președențiala cu program de vizitare minor care este definitiva și ... (vezi toată discuția)
Hotărâre apel ordonanță presedințială Chris79 Chris79 Buna seara, Am facut apel la o decize in cadrul unei Ordonante Presedentiale. S-a judecat pe 23.08 S-a dat o Hotarare care a revizuit in favoarea copiilor ... (vezi toată discuția)