avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotărâre Apel Ordonanță Presedințială
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotărâre Apel Ordonanță Presedințială

Buna seara,

Am facut apel la o decize in cadrul unei Ordonante Presedentiale. S-a judecat pe 23.08 S-a dat o Hotarare care a revizuit in favoarea copiilor si a mea Decizia Initiala.
Decizia a fost postata azi online pe portalul Tribunalului.

Prevede ca copii sa petreaca cu mine un weekend pe luna de vineri orele 16 pana duminca orele 19.

Eu am cerut sa fie primul weekend din luna. Hotararea insa precizeaza ca parintii sa decida de comun weekendul in fiecare luna.

Cum sapatamana aceasta este ultimul din luna curenta am informat-o pe mama ca maine vreau sa merg dupa copii, rugand-o ca pt luna urmatoare sa imi faca sugestii de weekend.

M-a sunat si cauta diverse motive sa nu respecte decizia, de ex: "cand ai avut timp s-o primesti?", "Sa-mi aduci hotararea autentificata la notar", etc.

Poate cineva s-a mai confruntat cu asa ceva si mi-ar prinde bine niste sugestii pentru ca sa ma asigur ca voi petrece timp cu copii.

Daca Hotararea a fost postata online si eu inca nu am primit-o prin posta este executorie in acest moment?

Daca printez Decizia pe scurt de pe portal o pot folosi la autoritati in caz ca mama se opune ?

Decizia specifica, dupa cum am mentionat, sa decidem impreuna weekendul in fiecare luna si sapt asa este ultimul weekend din luna! Poate mama folosi ca scuza faptul ca nu am decis impreuna acest weekend si sa nu ii lase pe copii?

Ar putea folosi scuza ca vrea sa faca Apel? De fapt se mai poate face apel la aceasta Hotarare?

Apreciez si alte sugestii care m-ar putea ajuta sa petrec timp cu copii mei.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Chris79 , utilizator 17:25, 26 August 2017
Buna ziua,
Sentintele si deciziile NU SE LEGALIZEAZA LA NOTAR ci de catre instanta contra unei taxe de timbru de 5 lei pentru fiecare.
Atentie, atat sentinta (cea data de judecatorie) cat si decizia (cea data de tribunal) trebuie sa fie motivate si apoi legalizate.
Mama, fiind de rea credinta, va va sicana cu aceste amanunte.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Vreti sa spuneti ca daca decizia nu este motiva inca nu este exectorie?

Eu am vazut acum cateva ore doar varianta pe scurt online.

Un amanunt pe care nu l-am specficat este ca trebuie sa ma deplasesez cateva sute de km pana la domiciliul mamei, asa ca vreau sa ma asigur ca merg si pot petrece timp cu copii.
Poate nu intereseaza pe nimeni, totusi am vrut sa mentionez ca desi au fost sicane din partea mamaei pana la urma a respectat hotararea si am luat copii.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ordonanta presedentiala si hotarare dosar fond Chris79 Chris79 Buna ziua, Am urmatoarea situatie in legatura cu programul de relatii personale cu copiii! In cadrul unei Ordonante Presedentiale, la Apel, s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Decizia instantei de apel ... ?! The_Wolverine The_Wolverine Salut! Am si eu o nedumerire si as aprecia daca m-ati putea lamuri in privinta acesteia. Situatie: Pe data de 6 Februarie 2013 am pornit o actiune in ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor total aberant !!! cornelyu cornelyu Buna Ziua, Va rog, ce parere aveti despre urmatoarea decizie a unei instante in ceea ce priveste programul de vizita cu copilul ? \\" ... dupa urmatorul ... (vezi toată discuția)