avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia Instantei de apel ... ?!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia Instantei de apel ... ?!

Salut!

Am si eu o nedumerire si as aprecia daca m-ati putea lamuri in privinta acesteia.
Situatie:
Pe data de 6 Februarie 2013 am pornit o actiune in instanta impotriva fostei sotii pentru ca nu imi permitea sa imi mai vad fiica(divortati in Octombrie 2012- custodie comuna, dar domiciliul stabilit la mama pentru ca avea numai 2 ani si jumatate). Actiunea s-a incheiat cam aiurea pentru un tata: aveam dreptul la numai 6h(sase ore)/luna impreuna cu fiica mea si NUMAI IN DOMICILIUL MAMEI, ceea ce era prea greu de suportat pentru amandoi(atat pentru mine cat si pentru fiica mea). Asa ca, am facut apel. Apelul s-a solutionat in favoarea mea(standard: primul si-al treilea week-end... o saptamana in vacanta de vara...etc.). Fosta sotie nu vrea sub nici o forma sa accepte sentinta data si continua sa imi interzica sa imi vad copilul.

Intrebari:
1. Tinand cont ca inca nu am primit acea hotarare prin care Instanta mi-a acordat dreptul de a-mi petrece timp cu fiica mea, am vreo sansa ca sa o pot pune in aplicare? Imi pot vedea copilul?
2. Sentinta este definitiva(executabila), dar nu irevocabila? Sau pana nu se termina si recursul, nu imi pot vedea copilul?
3. Daca aveti experienta in asa ceva, ce sanse sunt ca fosta sotie sa mai poata schimba hotararea data de instanta de apel?

Va multumesc!
(*Nu stiu daca are importanta, dar dosarul se judeca dupa vechiul Cod de Procedura Civila)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
The_Wolverine, utilizator
Cel mai recent răspuns: The_Wolverine , utilizator 22:14, 28 Mai 2014
Sa inteleg ca nu respecta o hotarare judecatoreasca?Atunci e caz penal.
avvalentina a scris:

Sa inteleg ca nu respecta o hotarare judecatoreasca?Atunci e caz penal.


Hotararea s-a dat pe data de 15.05.2014(publicata numai pe portalul Tribunalului unde s-a facut apelul), dar ea in continuare nu imi permite sa imi vad copilul pe motiv ca vrea sa faca recurs la sentinta data a doua oara in apel.
Eu vroiam sa stiu daca sentinta din apel este definitiva(si executorie), dar nu este irevocabila, sau nu este deloc definitiva, ci trebuie sa astept 15 zile de la comunicare, pentru a o face definitiva si irevocabila.
Pe scurt, eu vreau sa petrec timp cu fiica mea. Vreau sa stiu cand o voi putea face dpdv legal fara sa mai poata comenta cineva ceva ?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel divort miki564 miki564 Tocmai ce s-a terminat procesul de divort, si am obtinut custodie comuna asupra copilasului pe care il avem iar domiciliul copilului este la tata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor bennyone bennyone Am o hotaraire care nu este definitiva unde se stipuleaza un program de vizita ,dar cu toate acestea fosta sotie mi-a facut apel si nu vrea sa imi dea copilul ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)