avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrare in vigoare hotarare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrare in vigoare hotarare

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti privind data de la care intra in vigoare o hotarare.
In data de 07.11, la TMB am primit o decizie favorabila intr-un proces privind 'program vizitare minor', proces aflat in stadiu de apel (fiind deci a doua hotarare). Decizia poate fi apelata in 15 zile.
Intrebarea mea este daca imi pot vizita copilul conform acestui program stabilit de instanta inca de pe acum sau trebuie sa astept si motivarea care va veni prin posta. Momentan nu dispun decat de print-ul dosarului de pe site-ul tmb.
Ce pot face pentru a putea sa ma folosesc de hotarare inca de acum (am inteles ca poate dura si 1 luna pana primesc prin posta decizia).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 16:10, 24 Noiembrie 2011
Imi poate spune raspunde cineva va rog?

Este decizia definitiva si executorie inca de la data pronuntarii?
Sa mai astept comunicari de la tribunal sau pot sa merg cu print-ul de pe site?
Hotararea instantei de fond ( a judecatoriei) a fost mentinuta si de catre instanta de apel prin respingerea apelului ?
Reveniti!
Apelul a fost admis iar hotararea a fost schimbata partial in sensul ca s-a modificat programul, mi-a dat voie sa iau copilul peste noapte, initial progrmaul nu prevedea acest lucru.
Este cu recurs in 15 zile. Nu stiu insa de cand curg cele 15 zile.

Am vrut in weekend sa-mi iau copilul dar nu s-a putut. Eu cred ca decizia este definitiva. Nu a vrut sa auda de asa ceva.

Este suficient daca prezint acea hartie de pe site? Are valabilitate?
Imi vine ceva acasa? Cum procedez incontinuare.

Va multumesc.
Hotararile pronuntate in apel sunt definitive insa nu si irevocabile.
Termenul de recurs de 15 zile curge de la data comunicarii hotararii instantei de apel.
In aceasta situatie va trebui sa asteptati comunicarea hotararii pronuntate de instanta de apel , apoi sa legalizati ambele hotarari.
In situatia in care mama se opune vizitarii minorului in modalitatea stabilita, va trebui sa solicitati instantei pe langa legalizare si investirea cu formula executorie a hotararilor si sa puneti in executare sentinta instantei de fond modificata prin cea din apel.
Chiar daca mama va declara recurs, puteti pune in executare hotararile prin intermediul unui executor judecatoresc inainte de solutionarea recursului.
Va multumesc pentru raspuns desi ma dezamageste un pic. Ma chinui cu aceasta persoana de 1 an, nu mi-am vazut copilul din vara pt ca nu-mi permite.
Dvs imi spuneti ca fara aceasta investire cu titlul executoriu nu se poate face nimic? Politia nu o poate obliga sa dea curs hotararii inca de pe acum? Se stie ca decizia este definitiva si ea poate fi vazuta de pe site-ul public al tribunalului de catre toata lumea. De ce atata birocratie?
Daca mai astept comunicarea inca o luna trec si sarbatorile si nu-mi pot vedea copilul.

Spuneti-mi daca mama copilului incalca sau nu legea in acest moment refuzand sa-mi dea voie macar sa vaf copilul.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila merda merda Procesul pe fond a fost in sector 6, iar apelul a fost la TMB. De unde primesc hotararea judecatoreasca definitiva? Trebuie sa ma duc eu sa o iau sau soseste ... (vezi toată discuția)
Copie de pe minuta gross405 gross405 Buna ziua Am divortat, dar hotararea judecatoreasca nu a fost redactata inca. In urma divortului unul din copii respectiv baiatul care are 12 ani, m ia fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare tribunal- program vizitare minor lonita lonita Buna ziua. Am deschis un proces la judecatoria de sector pt program vizitare, finalizat in iulie 2011. Nemultumit de decizie am inaintat apel la Tribunalul ... (vezi toată discuția)