avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copie de pe minuta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copie de pe minuta

Buna ziua
Am divortat, dar hotararea judecatoreasca nu a fost redactata inca.
In urma divortului unul din copii respectiv baiatul care are 12 ani, m ia fost incredintat mie la cererea acestuia si a mea bineinteles iar fata de 8 ani din pacate contrar vointei acesteia a fost incredintata sotiei.in hotarare este stipulat printre altele ca prima jumatate a vacantei de vara fata sa stea impreuna cu noi,respectiv cu mine si cu fratele acesteia.Din pacate sotia nu o lasa sa ia legatura cu noi cu atat mai putin sa stea la noi.
Va rog frumos sa imi spuneti daca o copie de pe minuta hotararii definitive poate suplini aceasta hotararare.
Va multumesc!
Nu puteti investi cu formula executorie decat hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
ContSters197377, utilizator
Atunci doar cu copia de pe minuta nu putem lua fata?
Minuta nu este o formulare pe scurt a hotararii judecatoresti?
1.Cata vreme hotararea nu este redactata, comunicata si legalizata, va puteti vizita minora doar daca mama acesteia va permite exercitarea acestui drept.
Apoi, dupa redactarea hotararii, aceasta se comunica partilor, iar daca nici una dintre parti nu exercita calea apelului in 30 de zile de zile de la data comunicarii hotararii, abia atunci puteti solicita legalizarea hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila si investirea cu formula executorie a acesteia dupa caz si evident punerea in executare a hotararii daca si atunci mama se opune vizitarii.
2. Daca vorbim de hotararea instantei de apel si nu cea a instantei de fond, hotararea dvs. este definitiva de la data pronuntarii, insa si in aceasta situatie , puteti legaliza si investi cu formula executorie hotararea, doar dupa comunicarea hotararii- legalizare care va avea doar mentiunea "definitiva", iar dupa expirarea termenul de recurs de 30 de zile de la comunicarea hotararii din apel ( daca nici una din parti nu declara recurs) si cu mentiunea irevocabila.
3. In ambele variante, daca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntarea hotararii, puteti formula o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Juridic craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com cum poate o hotarare,sa devina definitiva..Am primit hotararea pe 4 -03-2010. Este o hot. de div. Cum o pot face,definitiva,si executorie,cum si la cat timp. ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)