avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare tribunal- program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare tribunal- program vizitare minor

Buna ziua.

Am deschis un proces la judecatoria de sector pt program vizitare, finalizat in iulie 2011. Nemultumit de decizie am inaintat apel la Tribunalul Municipiului Bucuresti iar apelul a fost admis in luna noiembrie 2011. Comunicarea am primit-o in urma cu cateva zile. Termenul de recurs este de 15 zile.
Deoarece mama copilului continua sa-mi interzica sa-mi vad copilul, care este varianta legala prin care eu pot urgenta legalizarea hotararii, eventual investirea cu formula executorie. Aceste lucruri se fac la TMB sau la Jedecatoria de sector? Trebuie sa astept sa treaca si cele 15 zile pt recurs? Pot cumva sa obtin acea investire inca de pe acum, fara sa mai astept sa treaca cele 15 zile? Cum procedez in acest sens?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:32, 6 Februarie 2012
Puteti face o ordonanta presedintiala dar nu stiu cata relevanta ar mai avea daca deja urmeaza recursul.
nu va va executa nimeni hotararea pana nu treceti de recurs.
o solutie ar fi sa depuneti ordonant apresedentiala prin care sa solicitati dr de vizitare pana la la solutionarea recursului.
Va multumesc pentru raspuns.
Cu ce ma avantantajeaza din punct de vedere al executarii aceasta varianta? Ce garantie am ca, odata obtinut acest drept prin ordonanta prezidentiala, voi si reusi sa-mi vad copilul? Cum se pune in executare? Poate ar fi mai simplu sa astept sa treaca si termenul de recurs (in ideea ca nu va face recurs)?
Puteti pune in executare hotararea tribunalului, chiar daca s-a declarata recurs.
Hotararea este definitiva si poate fi investita cu formula executorie conform art.376 al. 1 c.proc.civ.
Daca mama se opune in continuare dispozitiilor din hotarare, apelati la serviciile unui executor judecatoresc pentru punerea in executare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in vigoare hotarare lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti privind data de la care intra in vigoare o hotarare. In data de 07.11, la TMB am primit o decizie favorabila intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare- comunicare hotarare divort milka2 milka2 buna seara am si eu o problema 7 august tribunalul iasi a redactat sentinta ca am castigat eu apelul in caz de un minor dar eu nu am stiut eu am adresa ... (vezi toată discuția)