avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Activitate robotfx

Activitate robotfx

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot parasi Romania, eu si copilul, in cazul in care eu am pasaport romanesc iar copilul tailandez. Avem si certificatul de casatorie al meu, mama copilului fiind tot de nationalitate tailandeza, insa in Tailanda.

Ca idee: am venit in vacanta doar eu si copilul, folosind la intrarea in Romania pasaportul romanesc al copilului (are si Ro), insa apoi am facut o calatorie in Grecia. La ghiseul de imigrari romanii ne-au oprit imputernicirea din partea mamei, pe motiv ca nu ne va trebui in viitor. Acum mai avem cateva zile si trebuie sa ne intoarcem in Tailanda. Nu voi putea folosi pasaportul romanesc al copilului, deoarece evident nu mai are imputernicirea mamei.
Deci, copilul poate calatori fara aceasta imputernicire, cu pasaportul tailandez?
Buna ziua

As dori sa stiu daca, in urma schimbarii pasaportului simplu in CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate), mai am dreptul la:
1. pensie - pe care mi-o platesc singur la Casa de Pensii (departe de varsta pensionarii, dar fac pregatiri deja :))
2. alocatia copilului - ce mi se vireaza direct in contul bancar

Ingrijorarea mea consta in faptul ca practic nu voi mai avea domiciliu in Romania, fiind considerat expatriat. Din cate am inteles, alte tari europene taie aceste servicii/beneficii cetatenilor expatriati, in plus le impune si o restrictie de vizita, de exempu 3 luni maximum pentru britanici.
Daca stiti si alte dezavantaje (ori avantaje) ce rezulta din renuntarea la CI si adoptarea pasaportului CRDS (pentru romanii din afara Romaniei), va rog sa le enumerati aici.

Multumesc mult.