avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate petravram

Activitate petravram

Nu neaparat daca are buletin, stie ce inseamna raspundere penala. Ceea ce doream sa subliniez, este, cum poate tatal natural, cu care nu locuieste minorul, sa determine copilul, in urma unei hotariri judecatoresti. ca acesta sa-si petreaca un timp stabilit de instanta, daca acesta este influentat de mama, ca sa nu-si viziteze tatal natural, sa petreaca timpul indreptatit, in urma hotaririi instantei ? Cred ca sint foarte clar in ceea ce doresc, de fapt. Multumesc anticipat pentru raspunsurile la obiect ! Cu stima, Dan.
13 ani. Dar, sincer nu vad ce importanta are, ce virsta are minorul. Cu stima, Dan.

gi-jane2 a scris:

ce varsta are copilul ?

Buna seara. Ce modalitati legale se pot intreprinde de un parinte natural, ca , copilul sa-si viziteze, conform hotaririi instantei,parintele cu care nu locuieste, in cazul divortului , daca. copilul nu doreste acest lucru ? Este chestionata si mama ? Daca da, in ce conditii,daca, copilul refuza sa dea detalii privind acest aspect.
Va multumesc anticipat, Dan.
Buna seara.
Refacerea relatiei este imposibila. Ce intelegeti prin disponibilitatea pentru copil ? Imi cer scuze, dar as dori niste raspunsuri concrete la intrebari puse anterior. Asta in cazul, cind mi le puteti da. Ar putea dovedi intr-un fel disponibilatea d-voastra si abilitatea intr-un proces ulterior, sub "bagheta" d-voastra. Asta nu inseamna ca nu sinteti priceputa, ci dimpotriva.
Cu deosebita consideratie,
ing. Dan.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru sfaturi.
Am fost la psiholog in primul rind pentru mine si a cauta solutii. Cu baiatul am fost, in ideea de a afla ce il deranjeaza pe el in aceasta situatie. Nu vorbesc cu baiatul decit ceea ce este in legatura cu el, si atit.
Va multumesc inca o data.
Dan.
Dialogul cu mama este exclus, datorita minciunilor afisate la adresa mea, dar innoculate baiatului ca fiind reale. Baiatul nu vrea sa-mi spuna ce se afirma la adresa mea si nici la psiholog nu am reusit. dar am dovezi ca minciunile la adresa mea au fost luate de baiat ca fiind adevarate. Divort inca nu am deschis, dar se pare ca este singura varianta, totodata cu stabilirea unui program de vizita si de petrecere a unei parti din vacante cu mine. Ce pot face eu in cazul cind minorul, influentat de mama, nu doreste sa-si petreaca timpul cu mine ? Sau cum pot dovedi ca nu este la mine in programul stabilit de instanta ?
Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi actiuni in instanta, pentru ca minorul sa respecte programul de vizita la parintele cu care nu locuieste ?Cum se poate dovedi ca minorul nu respecta programul de vizita la parintele cu care nu locuieste dupa divort ? Ce poate face parintele cu care nu locuieste minorul, in cazul cind nu se respecta programul de vizita stabilit de instanta ?
Fiul meu nu mai vrea sa ma vada sau sa-mi vorbeasca, de cind s-a mutat impreuna cu mama lui intr-o alta locatie, tot in Bucuresti. Pina atunci au locuit vis-a-vis de locuinta conjugala., timp in care relatia cu fiul meu a fost destul de "normala".
Si ce sa faca politia ? Cum sa fac ordonanta ? Prin tribunal ? Multumesc.Dan.