avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz? Fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz? Fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea să mă vadă sau să-mi vorbească

Sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul nostru, acum 2 ani si citeva luni. In ultimul timp fiul meu , in virsta de 13 ani, nu mai vrea sa ma vada sau sa-mi vorbeasca, cu toate ca eu caut sa vorbesc cu el. Nu cunosc adresa unde s-au mutat, dar stiu unde invata fiul meu. Este un abuz ? Ce pot face eu ? Cui trebuie sa ma adresez in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:49, 13 Februarie 2019
Ce anume doriți sa faceți? Doriți sa divortati sau sa solicitati program de vizita minor???
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este niciun abuz, soția are liber arbitru.
Însă sunteți îndrituit să divortați și să solicitați exercitarea autorității părintești în comun, inclusiv un program de vizită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideți procese pentru a obține hotărâri judecătorești care sa va garanteze drepturile.
Doresc ca fiul nostru sa petreaca un timp, pe care il va hotari instanta, la locuinta conjugala, unde locuiesc in prezent. In cazul cind fiul nostru nu vrea sa vina la mine, conform hotaririi judecatoresti, ce pot face eu, in acest caz ? Trebuie sa-l vizitez doar la locuinta unde locuieste, ,impreuna cu mama lui ? Multumesc anticipat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai optineti divortul si program de relatii pkus pensie de intretinere.
Dupa toate acestea sunt metode sa opriti influentarea copilului.
Bine pana atunci puteti sesiza dgadpc si ei pentru 6 luni sa i a sub observatie copilul si sa stabileasca de ce refuza si sa aveti intalniri macar la dgadpc

Alte discuții în legătură

Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la domiciliu dancosma dancosma Am fost recunoscut drept tata al baietelului meu printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma cu un an (baiatul e un copil din afara ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident? petravram petravram Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi ... (vezi toată discuția)