avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz? Fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz? Fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea să mă vadă sau să-mi vorbească

Sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul nostru, acum 2 ani si citeva luni. In ultimul timp fiul meu , in virsta de 13 ani, nu mai vrea sa ma vada sau sa-mi vorbeasca, cu toate ca eu caut sa vorbesc cu el. Nu cunosc adresa unde s-au mutat, dar stiu unde invata fiul meu. Este un abuz ? Ce pot face eu ? Cui trebuie sa ma adresez in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:49, 13 Februarie 2019
Fiul meu nu mai vrea sa ma vada sau sa-mi vorbeasca, de cind s-a mutat impreuna cu mama lui intr-o alta locatie, tot in Bucuresti. Pina atunci au locuit vis-a-vis de locuinta conjugala., timp in care relatia cu fiul meu a fost destul de "normala".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca este o chestiune de cum s-a format relatia, nu stiu daca e o problema juridica.
Totusi, daca doriti un program exact de relatii personale cu copilul dv., sigur ca puteti contacta un avocat, puteti afla domiciliul legal al mamei etc.
Incercati intai amiabil, sigur aveti contacte, email, telefon.

In privinta anchetei sociale si a locuintei, mi se pare de mai sus ca nu este exact inteleasa nevoia acestei anchete si nici locul unde ea este realizata.
Ea se face nu la o locuinta sau un domiciliu viabil ori neviabil, ci la locul unde pune omul capul pe perna seara, unde este considrrata locuinta sa, domiciliu de fapt si nu musai si de drept. In sensul anchetei psiho-sociale, faptul ca nu exista adresa viabila unde sa fie facuta ancheta inseamna ca omul nu are un loc unde sa stea. Ca nu avea un pat, o camera la sora acasa ori la mama ori la un prieten...
In situatia in care nu era acesta cazul, inseamna ca instanta a gasit o adresa unde omul sta, pe care sa o cerceteze ca nivel de conditii minimale de ingrijire a copilului etc. Locuinta se poate modifica maine, dar asta nu se motiv ca o alta instanta sa o verifice si pe aceasta, nici la mama, nici la tata.
In privinta locatiei alese de reclamant, am intalnit instante care nu au reusit sa transmita partilor ceea ce avocatii ar fi trebuit sa o faca, pentru ca instanta nu poate explica legea partilor. modul ei de aplicare si, pentru ca sa fie clar pentru parti cum se desfasoara relatiile personale, de exemplu, au folosit astfel de expresii pentru ca un mod de educare si de explicare catre parti ca un parinte are libertatea sa isi duca copilul la munte, de exemplu, fara sa raporteze exact poze din locatie sau altele asemenea. Il pot duce intr-o locatie aleasa de reclamant adica. Pentru ca din ancheta a reiesit ca reclamantul ala avea conditii decente de viata, ceea ce nu putea indreptati instanta sa considere ca poate maine il duce la cort (care este un mod excelent de relationare in vacante).
Nu stiu daca putem intelege ca ancheta sociala nu e o lipsa de incredere aratata unui parinte, ci o asigurare a statului ca, dupa divort, dupa separare, cand bugetul fiecareia sufera pierderi, ambii parinti pastreaza un nivel minim sa ii asigure copilului sau o decenta. Dupa ce s-a asigurat nu mai investigheaza fiecare camera schimbata la un hotel de un parinte, fiecare locuinta noua incghiriata sau unde e tolerat...
Nu stiu daca am creionat inteligibil ceea ce urmareste legea romana prin ancheta sociala sau prin relatiile dintre parinti cu copiii lor, dar e mult cat e sanctionat un parinte in alte sisteme de drept care nu colaboreaza cu celalalt parinte. Si nici acolo nu se da vreun raport despre unde ai dus copilul in vacanta asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la domiciliu dancosma dancosma Am fost recunoscut drept tata al baietelului meu printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma cu un an (baiatul e un copil din afara ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident? petravram petravram Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi ... (vezi toată discuția)