Sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul nostru, acum 2 ani si citeva luni. In ultimul timp fiul meu , in virsta de 13 ani, nu mai vrea sa ma vada sau sa-mi vorbeasca, cu toate ca eu caut sa vorbesc cu el. Nu cunosc adresa unde s-au mutat, dar stiu unde invata fiul meu. Este un abuz ? Ce pot face eu ? Cui trebuie sa ma adresez in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dumneavoastră aţi contactat mama şi dânsa a refuzat să vă informeze unde locuieşte împreună cu copilul? Aţi fost la şcoală şi v-aţi interesat de situaţia lui şcolară? V-aţi întâlnit cu copilul la şcoală, în pauză sau înainte/după orele de curs? Afirmaţi că fiul dvs. nu vrea să vă vorbească în ultimul timp - când şi în ce modalitate aţi discutat cu el ca să ajungeţi la această constatare? Când aţi vorbit cu el, nu aţi întrebat unde, cu cine locuieşte?
Sunt prea multe întrebări care aşteaptă răspuns, ca să ajungeţi la concluzia unui abuz.
La ce abuz vă gândiţi - din partea minorului? Din partea mamei, a vecinilor, a şcolii, a naturii?
Buna ziua.
Cred ca afirmati un paradox. Afirmind ca baiatul nu vorbeste cu mine, inseamna ca nu raspunde la telefon, sau/si evita sa vorbeasca cu mine. Cum pot sa discut cu el, daca evita comunicarea ?
Perioada de cind nu mai comunica cu mine, corespunde cu data de cind baiatul nostru, impreuna cu mama lui, sotie inca in acte, s-au mutat la o noua adresa, necunoscuta cu exactitate. Mamei lui i-am cerut prin mai multe SMS-uri, sa-mi comunice o adresa unde sa-i pot trimite bani pentru intretinerea baiatului, dar nu am primit nici-un raspuns.
Consider ca este un abuz al mamei lui fata de mine, ca tata al baiatului.
Din afirmatiile mai de demult ale baiatului, facute fata de mine, au mai fost incercari ale mamei lui de a-l indeparta de mine.
Bineinteles ca m-am interesat de situatia lui scolara, aceasta regresind de cind sotia a parasit domiciliul conjugal, impreuna cu baiatul.
Cu stima, Dan.