romascanu a scris:
Ce va necajeste? Faptul ca minorul locuieste efectiv la o alta adresa decat cea scrisa in cartea de identitate a mamei? Ce relevanta are?
Ma deranjeaza faptul ca mama baiatului locuieste fara acte legale acolo unde locuieste - adresa respectiva nu este nici adresa ei de domiciliu, nici adresa ei de resedinta.
Altfel, sunt absolut de acord cu dumneavoastra: mama este libera sa-si mute domiciliul sau resedinta oriunde doreste. Atata doar ca ar trebui, cred eu, sa faca asta respectand legea.
Baiatul este acum in custodie comuna, deci domiciliul lui este fie la domiciliul mamei, fie la domiciliul meu. Cum el locuieste cu mama lui in alta parte, fara forme legale, cred ca dreptul lui la domiciliu nu ii este respectat.
Sa presupunem ca mama ar cere si ar obtine incredintarea copilului, iar eu, din pricina varstei mici a baiatului, as obtine drept de vizita doar la domiciliul minorului. Cum, prin incredintarea catre mama, domiciliul baiatului e domiciliul mamei, ar rezulta ca eu nu mi-as putea vedea baiatul decat la domiciliul mamei, nicaieri in alta parte. Si cum mama nu locuieste la domiciliul ei, rezulta ca eu nu mi-as mai putea vedea baiatul.
PS Nu vorbesc nicaieri despre "garantarea domiciliului", ci de garantarea
dreptului la domiciliu al baiatului meu.