avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate scoate copilul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate scoate copilul din tara?

sunt divortat si in urma divortului copilul a fost incredintat mamei. mama copilului este cetatean moldovean cu drept de sedere in romania. are dreptul sa scoata copilul din tara?(deja a facuto de doua ori,cum a fost posibil ?) in viitor vrea sa sa se recasatoreasca si sa plece cu el definitiv din romania. ce pot face pentru a inpiedica acest lucru.
Cel mai recent răspuns: alinabambina , utilizator 12:28, 19 Ianuarie 2011
Minorul a fost incredintat mamei si poate oricand sa-l scoata din tara fara acordul dvs.(pentru ca de fapt asta va nemultumeste), poate chiar sa-si stabileasca si domiciliul in alta tara.Domiciliul minorului este la parintii sai sau la acela dintre parinti la care el locuieste statornic
pot cu ajutorul dumneavoastra sa fac ceva in acest sens? adica sa se stabileasca ramanerea minorului in romania.
ce ma ingrijoreaja este faptul ca baiatul meu poate ajunge intr un loc sau mediu rau.
va mai fac o precizare care ma gandesc ca poate ar fi de vreun ajutor.am facut copilul in romania eu sunt cetatean roman copilul are tot cetatenie romana mama are cetatenie modoveneasca.varsta copilului este de un an si jumatate si din ce a ti spus dumneavoastra daca ia fost incredintat poate face ce vrea cu el.eu ce ma fac de exemplu daca dispare cu el si gata sau cum al mai vizitez daca nu voi sti nimic de el.
In urma stabilirii domiciliului la mama,a incredintarii minorului acesteia,exsotia dvs.poate sa paraseasca tara impreuna cu minorul.In schimb daca prin hotararea de incredintare dvs.aveti stabilit un program de vizitare a minorului exsotia este obligta sa va aduca la cunostinta noul domiciliu,unde sa va puteti vizita copilul.Iar daca in urma vizitelor stabiliti/constatati ca minorul nu este bine ingrijit de mama,puteti oricand solicita reincredintarea minorului la dvs.Dar atunci va judecati la domiciliul minorului,adica in Rep.Moldova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept legal scoatere minor din tară Liliabdela Liliabdela Se poate scoate un minor din tară fără acordul tatălui? Mentionez că minorul a fost încredintat mamei si avem custodia comună. Fosta sotie s-a ... (vezi toată discuția)
Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)