avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz? Fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz? Fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea să mă vadă sau să-mi vorbească

Sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul nostru, acum 2 ani si citeva luni. In ultimul timp fiul meu , in virsta de 13 ani, nu mai vrea sa ma vada sau sa-mi vorbeasca, cu toate ca eu caut sa vorbesc cu el. Nu cunosc adresa unde s-au mutat, dar stiu unde invata fiul meu. Este un abuz ? Ce pot face eu ? Cui trebuie sa ma adresez in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:49, 13 Februarie 2019
Domnul nu stie unde este copilul. E normal ca parintele sa anunte politia cand copilul e disparut. Poate e sechestrat si abuzat. E de verificat.
Cu un avocat ati vorbit de 2 ani si mai bine? Pana acum cum v-ati vizitat? De cat timp nu mai tineti legatura cu copilul?

In opinia mea nu conteaza unde sta mama, trimiteti si dv. mesaje copilului ca il iubiti, ca sunteti ingrijorat, ca asa o fi adolescenta... dar ca sperati sa va mai vedeti si auziti, asa ca sa va dea un semn cand poate vorbi.
Cat despre pensie, imi pare o scuza nevoia de trimitere a pensiei la o adresa, acum e nevoie doar de un nume pentru un mandat online si de un cont bancar pentru a depune niste banuti acolo. Nu e nevoie sa stim unde sta musai primitorul banilor. Mai mult, are copilul deschis cont acum pe numele lui... Nu?
Sunt convinsa ca daca doriti sa ii platiti pensia sigur gasiti o metoda.

Cat despre un program, eu spun sa il negociati cu mama copilului, sa il vorbiti si cu copilul, mai putin sa faceti actiune, asta doar in ultima instanta.

Eu spun sa luati lucrurile mai putin dramatic, opentru ca au sanse mari sa se rezolve daca ramaneti optimist.
When, sincer, abuzat deodata la 13 ani, pana acum nu a fost cazul de sesizari, acum e... Cam tras de par, e ca si cum nu avem o drama si facem noi o tragedie...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna Gradinaru, nu e nevoie decat de o secunda pentru a schimba normalitatea in tragedie.
Eu nu as putea sa stau fara sa stiu unde imi este copilul. Dumneavoastra ati putea? CE parinte poate dormi linistit noaptea daca nu are nici CEA mai vaga idee de copilul lui?
Nu mi se pare OK sa se accepte o situatie anormala pentru a nu deranja, nu supara. Mama ar trebui sa dea adresa copilului tatalui. Nu vrea e OK, ar trebui sa o cauta politia si eventual sa primeasca si o amenda si sa fie vizitata si de Protectia Copilului pentru ca a incercat sa ascunda copilul de tata.
Da, sunt convins ca masurile pe care eu le sustin nu convin intr-o tara unde toti doar se fac ca muncesc sau ca le pasa.
Si ca sa nu fiu exagerat mi-am intrebat si prietenii din Olanda si cei din alte tari cum ar proceda si toti au spus ca imediat s-ar duce la politie. Diferenta e ca in alte tari institutiile statului se implica.
Mai e alta post are a userului AgainstPas care si dansul nu stie de fapt unde II locuieste copilul. Cat de firesc e asta? Deloc. Si cat de firesc tinde sa devina? Foarte.
E firesc pentru fiecare parinte sa cunoasca detalii relevante, esentiale din viata copilului sau, locuinta copilului fiind un detaliu important, sunt de acprd cu dv.
Totusi, eu nu va spun dpdv al credintei mele de viata, eu va spun dpdv al legii: copilul stii ca este cu celalalt parinte. Care nu il pune in pericol, tinandu-l in strada, ca altfel se faceau alte demersuri.
Prin urmare, copilul e bine, mersi, la locuinta lui, la domiciliul celuilalt parinte.
Mai mult, in timpul stabilirii locuintei unui minor instanta verifica in ce conditii locuieste sau ar locui acesta. Dupa proces insa, locuinta se poate modifica, pentru ca nu fiecare locuinta e necesar a fi verificata de instanta, ci mai degraba fiecare parinte cum si ce nivel de locuinta asigura.
Slabe sanse sa locuiasca pe strada cel care a aratat ca locuieste intr-o locuinta decenta. Daca instanta nu mai trebuie sa verifice, e mai putin justificat ca o persoana privata sa verifice cum si unde locuineste o alta persoana privata.
Legea considera ca aceste detalii, de viata personala, se impartasesc intre membrii unei familii in masura in care exista incredere. Locuinta e mai putin importanta dect increderea. Daca ar avea incredere, copilul i-ar spune. dar orice ar spune sau nu copilul, aceasta excede cadrului legal si tine de viata de familie si psihologie poate.
D.p.d.v. legal, în mai toate cauzele cu minori, instanţele solicită ancheta psihosocială la domicciliul părinţilor. Este adevărat, legea spune una, practica e alta, este cazul meu cu "găzduirea minorului la locaţia din Romania aleasă de reclamant", întrucât domnul nu avea o adresă validă pentru efectuarea anchetei. Aici, sentinţa instanţei se suprapune peste convingerile doamnei avocat:copilul e în siguranţă cu părintele în program de relaţii personale, la cort sau la hotel Hilton. Aşa că anchetele astea psihosociale chiar nu îşi au sensul.
Petravram, dacă doriţi să aflaţi domiciliul minorului, îl puteţi afla la şcoala unde învaţă şi puteţi contacta copilul la ieşirea de la cursuri sau dimineaţa, când merge la şcoală. Poate este doar o toană de adolescent.

Alte discuții în legătură

Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la domiciliu dancosma dancosma Am fost recunoscut drept tata al baietelului meu printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma cu un an (baiatul e un copil din afara ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident? petravram petravram Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi ... (vezi toată discuția)