avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate Silazion

Activitate Silazion

Răspuns la discuția Parcare persoana cu Handicap
Salut. Se anuleaza pe ce baza ? Trebuie sa existe niste motive bine intemeiate. In Bistrita parcarea cu handicap este gratuita, dar se plateste 1 leu in fiecare an, ca sa vada ca esti activ. Persoanele cu handicap au drept si intaietate la un loc de parcare langa domiciliu. Te duci la Primarie si te interesezi si te duci la Directia de servicii publice, parcari si te interesezi. Fiecare oras are regulile lui, dar eu nu cred ca vei pierde in nici un caz.

Puyan a scris:

Detin certificat de Handicap si în urmă cu un an de zile am facut cerere către primărie sa mi se atribuie un loc de parcare în parcarea blocului în care locuiesc . In primul an am plătit locu al doilea am la prelungire am primit locul gratuit conform certificatului de Handicap iar acuma au venit si ni sa zis ca ni se anulează această parcare care e procedura?

Răspuns la discuția Constructie bloc intre 2 case
Salut. Nu stiu in ce zona stai, dar din moment ce se construieste un bloc inseamna ca este o zona urbana. Zonele urbane de obicei se dezvolta in baza unui PUG in care sunt specificate si retragerile fata de vecinatati. Ca idee, beneficiarul poate construi intre 35-60% din teren, si trebuie sa respecte o retragere fata de limitele de proprietate la o distanra degala cu jumatate din inaltimea la cornisa, dar nu mai putin de 3 m pe una din laturi. Daca in certificatul de urbanism pe care il are constructorul nu este specificat acest lucru atunci va trebui sa respecte codul civil si anume: pentru ferestre de vedere o distanta de 2 metrii, iar pentru ferestre cu vedere piezisa la o distanta de 1 m. Ma indoiesc ca un bloc sa fie construit la 1-2 metrii fata de limita de proprietate. Daca vrei sa incerci poti sa il reclami la Inspectoratul in constructii sau la Primarie, sau sa faci cumva rost de certificatul lui de urbanism ca sa vezi ce scrie in el. Sau poti sa scoti tu un certificat de urbanism pe terenul tau cu titlul "construire bloc p+2, sau p+3, 4 si asa vei vedea ce reglementari urbanistice sunt. Sau ia de mana un arhitect din zona ca vada despre ce e vorba.