Permisul nu mi.a fost luat deloc,eu am fost totuși si l-am predat cand m.am eliberat. In hotararea definitivă nu mi.a fost interzis nici un drept legat de treaba asta. Sa inteleg ca codul rutier intervine peste cel penal ?
Am fost condamnat pentru conducere fără permis (art335.alin2 categorie necorespunzatoare) ,permisul nu mi s-a suspendat pana la începerea pedepsei. Acum după ce am executat pedeapsă cu detenție pot conduce avand in vedere ca permisul nu mi s-a suspendat ?
Sa va explic mai bine în data de 18,12.2013 am fost condamnat la 1 an de închisoare cu durata termenului de încercare de 3 ani. Iar pe data de 03.06.2016 am fost prins conducător un tractor cu o categorie necorespunzătoare intre timp fiind și în școală pentru categoria C,având și calificarea de tractorist . De la prima condamnare eu nu am mai săvârșit nici o infractiune,nimic.
Eu am primit prima încercare în data de 18.05.2013 nu sunt sigur dacă s-a terminat încă și țin sa menționez ca am calificare de tractorist și asta îmi este și meseria. Și cu tractorul am mers decât 500 m atunci când am fost prins. Și din cate mi s-a spus pot primii 1 an sau 6 luni de suspendare sau o posibila amenda.. se poate ??
Deci perioada mea de încercare nu se terminase inca când am fost prins cu tractorul... se poate sa îmi dea instanta încă o suspendare sau o amenda ?? Va mulțumesc mult pentru ajutor..
Am condus un tractor neavând categoria C sau Tr și am fost prins de politie facandu-mi dosar penal. În perioada aceea eram în școala pentru obținerea categorie C,eu deținând doar categoria B. Dosarul a ajuns la parchet și mi-a venit citație acasă. Menționez ca am avut o suspendare pentru furt care sa încheiat în decembrie dar eu fapta cu tractorul am savarsit-o în iulie fiind în timpul serviciului . Ce mi se poate întâmpla??