avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Am condus un tractor neavând categoria C sau Tr și am fost prins de politie facandu-mi dosar penal. În perioada aceea eram în școala pentru obținerea categorie C,eu deținând doar categoria B. Dosarul a ajuns la parchet și mi-a venit citație acasă. Menționez ca am avut o suspendare pentru furt care sa încheiat în decembrie dar eu fapta cu tractorul am savarsit-o în iulie fiind în timpul serviciului . Ce mi se poate întâmpla??
Dom`Costel, faptele sunt concurente, in cazul unei condamnari pentru a doua fapta, se anuleaza suspendarea si daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege se poate mentine suspendarea pedepsei rezultante.
Deci perioada mea de încercare nu se terminase inca când am fost prins cu tractorul... se poate sa îmi dea instanta încă o suspendare sau o amenda ?? Va mulțumesc mult pentru ajutor..
Da, erati in termenul de incercare.

Incercati sa scapati de o trimitere in judecata.

Daca nu reusiti situatia ar cam fi dramatica...
Menționez ca am avut o suspendare pentru furt care sa încheiat în decembrie dar eu fapta cu tractorul am savarsit-o în iulie fiind în timpul serviciului

Am inteles gresit cand v-am scris primul mesaj, mi s-a parut ca ati scris ca nu erati inca condamnat definitiv pentru prima fapta, cand ati savarsit-o pe a doua.
Daca ati savarsit a doua fapta in timpul termenului de incercare, in cazul unei condamnari pentru a doua fapta, ajungeti la puscarie.
Eu am primit prima încercare în data de 18.05.2013 nu sunt sigur dacă s-a terminat încă și țin sa menționez ca am calificare de tractorist și asta îmi este și meseria. Și cu tractorul am mers decât 500 m atunci când am fost prins. Și din cate mi s-a spus pot primii 1 an sau 6 luni de suspendare sau o posibila amenda.. se poate ??

Alte discuții în legătură

2 dosare conducere fara permis Daniel.G Daniel.G Buna am 2 dosare pentru conducere fara permis an judete diferite la primul dosar am primit 2 ani suspendare ma intreb ca la al 2 lea oare o sa primesc ... (vezi toată discuția)
Lege punere in circulatie a unui tractor Marius232 Marius232 Legea privind punerea în circulație a unui tractor pe drumurile publice este intrata în vigoare ? (vezi toată discuția)
Repetarea in decurs de 11 luni a unei fapte penale cristinei cristinei buna ziua domilor am o intrebare care ma framanta sper sa aveti timp si pentru mine pentru ca sunt disperat in urma cu 9-10 luni am fost prins circuland cu ... (vezi toată discuția)