avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate sorinsorinel43

Activitate sorinsorinel43

Buna ziua..o intrebare..si rugaminte…detin un teren extravilan la tara, 2000mp, vie. Vreau sa il vand. Am gasit cumparator de buna credinta, omul mi-a dat si avans, totul ok. Dar la primarie, fac oferta de vanzare…drept de preemptiune..etc…care aflu ca nu mai este de 30 zile, acum fiind 75 zile lucratoare..aproape 3 luni calendaristice !!! Cumparatorul spune ca nu poate astepta atita timp si sa ii fac un act de donatie . Pot face acest lucru, astfel incit ca omul sa intre in posesia terenului, ca vrea sa il lucreze....nu are timp de asteptat 3 luni! SAU, altfel ...cum pot scurta timpul ca omul sa intre in posesie cu acte in regula, fara sa astepte atita timp ? MULTAM PT. EVENTUALELE RASPUNSURI…..
BUNA ZIUA . TATAL MEU A MURIT . MAMA E MOARTA DE MULT TIMP. EU AM UN FRATE , CARE MUNCESTE IN SPANIA . TOATE CHELTUIELILE DE IN MORMINTARE AU FOST SUPORTATE DE MINE . TATA COTIZA LA DOUA C.A.R , UNDE EU ERAM IMPUTERNICIT DE CATRE TATA IN CAZUL DECESULUI SA RIDIC AJUTORUL DE DECES, CEEA CE AM SI FACUT, CAM 20 000LEI IN TOTAL. Fratele meu , care la inmormintare a fost doar cu prezenta ,acum ma ameninta ca ma da in judecata , ca are si el dreptul la jumatate din acei bani , fiind mostenire comuna ! e adevarat acest lucru ? VA MULTUMESC !
NU ESTE NIMIC MENTIONAT NICI IN CIM IN ACEASTA PRIVINTA...VA MULTUMESC AMINDURORA ORICUM.
Buna ziua, am fost trimis de angajator la un curs de perfectionare in domeniu de o saptamina, curs achitat de angajator. Ulterior ..la circa 2 luni , am parasit societatea de comun acord , prin intelegerea partilor. Mi s-a imputat la plecare pretul cursului, desi nu eu am dorit sa il fac..iar in prealabil nu am semnat vreun contract sau alt act aditional in privinta achitarii acestui curs...Rog..daca ma puteti ajuta...unde pot reclama situatia..la ITM ? pot da in judecata angajatorul ?? Multam anticipat pentru raspunsurile dvs.
buna ziua, am si eu o intrebare, sint somer fara indemnizatie de cca 2 ani, nu am luat niciodata indemnizatie de somaj. Cam in urma cu un an, m-am inregistrat ca atare la oficiul fortelor de munca.Acum urmeaza sa ma angajez la o distanta de 25 km de domiciliu..am intrebat la resp. oficiu daca am dreptul la prima de activare si de incadrare..raspunsul a fost negativ,, caci trebuia sa ma inregistrez ca somer cu minim 30 zile inainte de a incepe lucrul !!! INTREBAREA MEA ESTE...NU ERA VALABILA INREGISTRAREA DE ACUM UN AN? MULTUMESC DE RASPUNS/
Buna ziua, in curtea mea in mediu rural am un copac situat la 1 m de gardul cu vecinul. Exista si o diferenta de nivel intre propietati de cca 2m, eu fiind ,sa zicem asa, mai la inaltime. Copacul genereaza umbra pe propietatea vecinului, acesta insistind sa il tai, motivind ca pe locul umbrit nu ii cresc plantele.Mai nou, vecinul spune ca ma da in judecata ..Intrebarea mea este....cine are dreptate?precizez ca e vb de un nuc, care parca ai nevoie de aprobare sa il tai.. MULTAM anticipat de raspuns
buna ziua,o intrebare.. sora mea imi solicita titlul de propietate pe care este trecuta si ea pentru a putea vinde niste pamint..eu i.am facut 2 copii legalizate la notar , dar ea vrea originalul . Precizez ca nu am o relatie buna cu dumneaei, ma blesteama, ameninta ,jigneste etc, si daca i l-as da, cu siguranta nu mi l-ar mai inapoia. De asemeni, imi solicita si certificatul de mostenitor....intrebarea mea este, sint obligat prin lege sa i le dau? Cu siguranta nu mi le va mai inapoia... Cum ar trebui sa procedez, multumesc
buna ziua, o intrebare..fiica mea este casatorita legal de citeva luni, vreau sa ii dau un apartament..dar fara ca ginerele meu sa aiba dreptul..am retincente deocamdata in privinta lui...sub ce forma as putea face acest lucru ? scuze in titlu am gresit..va multumesc anticipat pentru raspuns
Răspuns la discuția donatie
multam pentru raspunsul dumneavoastra