avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am demisionat și mi se impută prețul unui curs de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am demisionat și mi se impută prețul unui curs de perfecționare achitat de angajator, curs pe care eu nu am vrut să-l fac. Unde pot reclama situația?

Buna ziua, am fost trimis de angajator la un curs de perfectionare in domeniu de o saptamina, curs achitat de angajator. Ulterior ..la circa 2 luni , am parasit societatea de comun acord , prin intelegerea partilor. Mi s-a imputat la plecare pretul cursului, desi nu eu am dorit sa il fac..iar in prealabil nu am semnat vreun contract sau alt act aditional in privinta achitarii acestui curs...Rog..daca ma puteti ajuta...unde pot reclama situatia..la ITM ? pot da in judecata angajatorul ?? Multam anticipat pentru raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sorinsorinel43 , utilizator 06:34, 19 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promovati o actiune in instanta , daca vi s-a imputat cursul fara sa semnati vreun act aditional cu clauza de formare profesionala.
Va recomand sa mai cititi inca o data CIM.... Daca acolo stipuleaza mceva referitor la acest aspect, va sugerez sa nu mergeti mai departe in instanta ci sa va multumiti ca aveti acele calificari rezultate in urma cursului, care sper ca va ajuta acum la noul job.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citez :

Mi s-a imputat la plecare pretul cursului, desi nu eu am dorit sa il fac..iar in prealabil nu am semnat vreun contract sau alt act aditional in privinta achitarii acestui curs.

Chiar daca l-ar ajuta , de ce sa platesaca daca nu a semnat niciun act aditional in aceasta privinta ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
L-ar ajuta foarte mult sa se lamureasca. Daca in Contractul Individual de Munca scrie ca " in cazul in care ... angajatul este trimis la cursuri de perfectionare/specializare/etc.... are obligatia de a ramane angajatul firmei pe o durata de X ani.... in caz contrar, i se va retine contravaloarea cursului..... ", atunci, este legal ceea ce a facut firma. Eu am trecut prin asta. Insa, noul post, mi-a permis sa platesc inapoi banii respectivi, salariul fiind aproape triplu cat a fost la firma anterioara.....
Daca s-a meritat (si tind sa cred ca da) sa mergeti la noul loc de munca, restituiti suma pentru curs la vechea firma si sanatate la toata lumea.

Cornel Vasile a scris:

Citez :

Mi s-a imputat la plecare pretul cursului, desi nu eu am dorit sa il fac..iar in prealabil nu am semnat vreun contract sau alt act aditional in privinta achitarii acestui curs.

Chiar daca l-ar ajuta , de ce sa platesaca daca nu a semnat niciun act aditional in aceasta privinta ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mesajul initial se mentioneaza destul de clar ca nu a semnat nimic in acea privinta ....

Alte discuții în legătură

Demisie si act aditional mara27 mara27 Este legal un act aditional incheiat in 2002 prin care firma leaga angajatul 5 ani si in caz contrar angajatul trebuie sa plateasca cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Demisia in cazul contractului pe perioada nedeterminata Mrv1337 Mrv1337 Buna seara. Ce s-ar intampla daca as vrea sa-mi depun demisia cu preaviz in cazul in care am urmat cursuri de perfectionare platite de angajator si contractul ... (vezi toată discuția)
Act aditional adle adle buna seara, Am semnat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Dupa o luna am fost trimisa 3 saptamani sa imi preiau proiectul din alta ... (vezi toată discuția)