avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

buna seara,
Am semnat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata.
Dupa o luna am fost trimisa 3 saptamani sa imi preiau proiectul din alta tara. La plecare am semnat un act aditional la contractul individual de munca care ma obliga sa stau la ei un an de zile, daca plec mai devreme trebuie sa le restitui o anumita suma de bani.
Cat este de valabil acel act aditional in cazul in care vreau sa plec mai devreme?
Se amortizeaza suma in timp(exemplu: daca lucrez la ei 6 luni sa le restitui jumatate din suma care este scrisa in acel act aditional)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adle , utilizator 19:59, 20 Octombrie 2009
depinde ce a fost stipulat in acel act aditional si cum a fost formulat
scria ca sunt trimisa la scolarizare, dar de fapt eu nu am fost scolarizata decat pe hartie ptr ca m-am dus in strainatate mai mult pentru a lua un proiect si pentru a lucra cu persoanele care au mai lucrat la acel proiect.
Mi-ai aratat de fapt cum functioneaza proiectul.
Care sunt consecintele daca plec mai devreme?
1. Un asemenea act aditional este ilegal. Codul muncii spune clar ca o persoana nu poate fi obligata sa munceasca sau sa nu munceasca la un anumit loc de munca, indiferent care ar fi acesta.
2. Asemenea obligatii aveti numai daca ati urmat un curs mai mare de 60 de zile, platit de angajator.
3. Totusi, asa cum a zis si colega mea, @flipi, ar fi bine sa ne spuneti cum suna acel act. De ce spune ca nu puteti sa plecati mai repede de un an si pentru ce sa platiti banii?
Imi pare rau, nu am acel act la indemana.
Din cate imi amintesc scria ca sunt obligata sa stau un an de zile pt ca plec 3 sapt in Germania. In cazul in care vreau sa plec mai devreme trebuie sa le restitui 1000 euro pt ca ei m-au trimis la scolarizare 3 sapt.

Alte discuții în legătură

Clauza james007 james007 Buna dimineata (de acum), am si eu o problema. De un an si jumatate lucrez la o firma care face parte dintr-un concern multinational. Am un contract pe ... (vezi toată discuția)
Va trebui sa platesc ??? ajax_lucian ajax_lucian Buna ziua, Am semnat un act aditional la contractul de munca in care este specificat cluaza legata de formare . Contractul din cate se observa este pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Angatorul te obliga sa ramai la ei. laur007g laur007g anonim (utilizator neinregistrat) Sambata, 28 Martie 2015, 08:53 Buna ziua, De aproximativ 3 ani lucrez Inginer de Proces la o firma ... (vezi toată discuția)