avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia in cazul contractului pe perioada nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia in cazul contractului pe perioada nedeterminata

Buna seara.
Ce s-ar intampla daca as vrea sa-mi depun demisia cu preaviz in cazul in care am urmat cursuri de perfectionare platite de angajator si contractul meu este pe perioada nedeterminata? Va trebui sa restitui sumele aferente? Ce perioada ar trebui sa treaca dupa ultimul curs efectuat, pentru a-mi putea da demisia si fara a restitui nimic? Mi-am gasit de lucru in afara si m-a pus pe ganduri serios. #-o
Un an nou mai bun.
Cel mai recent răspuns: Mrv1337 , utilizator 20:24, 2 Ianuarie 2016
Daca nu sxista nici o conventiei cu privire la aceste cursuri intre dvs. si angajator puteti pleca ca nu platiti nimic. Dca a exista scris ceva se respecta ceea ce e scris
Nu exista nicio conventie sau altceva. Contractul pe nedeterminat l-am semnat in 2013, iar in 2014 am avansat in functie in urma unui examen, apoi am urmat cursurile de perfectionare care au venit cu un act aditional unde mi s-a marit salariul iar contractul a ramas la fel, tot pe nedeterminat.
daca nu e specificat nimic de acele cursuri nu are ce face angajatorul
Daca nu ati semnat niciun act aditional cu clauza de formare profesionala, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta unei demisii.
Multumesc pentru raspunsuri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca - act aditional SWS SWS Buna ziua, Am un contract incheiat pe perioada nedeterminata (nu mai sunt in perioada de proba) si acum 2 saptamani am demisionat. Sunt in prezent in ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi paul13andrei paul13andrei Buna ziua! As avea nevoie de niste sfaturi cu privire la o demisie. Sunt tehnician dentar si am azi mi-am exprimat intentia de a demisiona fata de seful meu ... (vezi toată discuția)
Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)