avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate NINNI

Activitate NINNI

Cetăţenii români care lucrează în Germania şi au în întreţinere persoane rămase acasă, în România, vor fi scutiţi de o parte din impozitul pe care îl datorează statului german dacă declară că trimit periodic banii necesari întreţinerii celor rămaşi acasă. "Persoanele care muncesc în Germania beneficiază de o reducere a impozitului, dar trebuie să completeze o declaraţie de întreţinere pentru fiecare an calendaristic. În acea declaraţie tip eliberată de autorităţile germane (declaraţia este bilingvă), trebuie trecute persoanele care sunt în întreţinere în România, numele lor, gradul de rudenie, iar toate aceste date trebuie confirmate de către primăriile de domiciliu ale persoanelor întreţinute.Formularele trebuiesc depuse de către persoanele care lucrează în Germania şi nu de către persoanele întreţinute din România şi trebuie vizate de primăriile localităţilor în care locuiesc cei întreţinuţi.

DE CE ACTE AM NEVOIE? DE UNDE IAU ACELE FORMULARE? CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?
Lucrez in strainatate (Germania) si as-i dorii sa stiu ce acte mi-ar trebui ca sa fac o declaratie ca sunt intretinator de familie in Romania ca sa nu mi se mai traga impozit aici. In intretinere o am pe mama mea care lucreaza in Romania si pe fratele meu minor.