avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Activitate gdanielg

Activitate gdanielg

imi pare rau ca nu am o concluzie clara, de-aia n-am mai scris, dar promisesem sa scriu totusi concluzia. deci.. m-am prezentat la proces si a venit si reclamanta (femeia accidentata) impreuna cu instructorul, spunandu-mi ca firma de avocatura a luat-o mult inainte si ca ea nu vroia defapt sa ma dea in judecata, si a zis judecatorului ca renunta la reclamatie/proces. judecatorul m-a intrebat de pct meu de vedere si am bajbait eu ceva ca am platit o avocata 400lei pt intampinare, pe care as fi putut sa-i recuperez de la reclamanta ..dar mi s-a parut culmea culmii sa accidentezi pe cineva si sa-i ceri si despagubiri. deci asa s-a incheiat procesul: doar avocata mea a castigat banii mei..
ce as mai putea adauga faptul ca-n actele/citatiile alea tot trmise, treptat am figurat initial ca intervenient fortat impreuna cu instructorul si el mentionat, apoi pana la final eram trecut ca singurul parat. asa la presupusul meu mi s-a parut ca judecatorul chiar ma lua serios in considerare ca bun de plata (dar n-am de unde sa stiu sigur). in concluzie nu cred ca-i o gluma cand patesti asa ceva ca elev auto, si ultima concluzie ca avocatii castiga indiferent de orice.
multumesc. se pare ca onorariul pt avocata a fost doar pt intampinarea (in care habar n-am ce a scris. mi-a zis doar ca-l cheama si pe instructor in "discutie". stie ea..banuiesc), referitor la schimbarea termenului de intervenient fortat in parat mi-a zis ca-i doar o formalitate - intr-un fel sunt echivalente (asa a scris grefierul).
referitor la proces mi-a zis ca pot si sa nu ma prezint (desi in citatie sunt chemat), eu daca o sa am posibilitatea ma voi duce. sunt pe cont propriu de acum..
in privinta recuperarii cheltuielilor cu avocata,eu pastrez chitanta si sper ca ma descurc unde si cum s-o prezint.. parca pe la sfarsitul procesului am citit pe net ca se preda..
multumesc mult cyan pentru explicatii. tin minte ca mi-ai mai scris la mesajul similar postat la alta sectiune din forum. am zis ca o sa vreau sa tin la curent cazul, caci mult am mai cautat pe net in privinta acestor cazuri de "intervenienti fortati" si nu am gasit nicieri cum s-au incheiat procesele (daca au castigat/pierdut). acum cu chemarea ca parat m-a luat prin surprindere (neplacuta), am zis ca am surprize placute daca apelez la avocat.. o sa insist sa scriu pe net verdictul sa mai citeasca si lumea (ca mine) care cauta cazuri de genul asta
am luat in considerare si parerea "soferilor" pentru ca pe avocata nu o interesa deloc de oglinda de care ma tot plangeam eu (din cauza ei nu puteam sa vad rosu la semafor de multe ori), nu o interesa cand i-am zis ca m-a certat instructorul ca eram prea precaut (opream cateodata din "prea-precautie"), cand i-am zis ca instructorul mergea de multe ori cu peste 60kn/h zicandu-mi ca se grabeste, iar eu ii spuneam ca am luat complet picioarele de pe pedale caci ma certa daca mai incetineam. nu a interesat-o cand ii spuneam ca m-am documentat despre legea firmelor de asigurari pentru cazurile speciale cand pot cere plata despagubirilor (in care nu ma incadrez).
singurul lucru care m-a intrebat a fost daca eram pe la inceputul sau sfarsitul cursurilor. si a strambat urat din nas cand i-am zis ca eram pe la sfarsit. ..de parca daca eram pe la sfarsit instructorul nici nu mai avea obligatie sa supravegheze.(ori am carnetul in mana ori is invatacel)
eu ca eu mai mult ma enerveaza, dar uite ca se sperie si maica-mea mai ales ca-i vorba de o suma mare de bani si cand o mai sperie fara prea multe explicatii si avocata pe care o cunoaste de mica (fiind vecina).. de-aia mai intreb in stanga si dreapta. felul cum a pus problema ca si cum sa aruncam o parte din vina si pe instructor mai ca nu ma incalzeste cu nimic cand pretentiile sunt atat de mari (15400 lei). si taiate in doua si tot m-ar "demola".
acum 2 ani am dat (usor) peste o femeie pe zebra cat eram cursant Auto cu instructorul langa mine. ranile au fost minore, zile de spitalizare 0 si dosarul penal a fost clasificat. acum aflu ca o firma reprezentand-o pe femeie a cerut daune societatii de asigurari a scolii auto, si in final acum o da in judecata ca parata. eu am fost mentionat ca intervenient fortat. instructorul pare ca nu a fost chemat la proces. am fost la o avocata vecina de bloc care nu prea m-a incurajat. a zis ca-i necesar sa facem o intampinare. azi am primit citatie la proces de data asta in calitate de parat. e normal asa ceva? sa-mi fac griji, asa cum imi zice avocata? am tot vorbit cu politisti si soferi vechi si toata lumea mi-a zis sa stau linistit si ca nici nu trebuia sa fac vreo intampinare ca cica nu o sa-mi mai recuperez banii pentru onorariul avocatei.
nu inteleg toata situatia asta bizara. cand am avut accidentul le-am spus si politistilor ca nu am avut cum s-o vad pe femeie pt ca instructorul folosea o oglinda retrovizoare mare si plasata aiurea pt mine (ca-s inalt). si toti politistii si pana si instructorul si toata lumea mi-a zis sa nu-mi bat capul cu explicatii caci n-am nici o vina ca si cursant. in schimb acum vad ca-s invinovatit si de avocata si de reclamanta..
pretentiile sunt enorme. daune materiale 400lei si daune morale 15 000 lei (cica viseaza noaptea accidentul, etc)
multumesc. vad ca pe internet o mare parte dintre specialisti spun ca nu e nicio problema, iar celalta (incluzand avocatul la care am fost atunci imediat) spun sa nu fim asa siguri, si in orice caz sa depunem intampinarea aceea. vad ca pe toate zecile de pagini/forumuri se pune intrebarea asta dar in final autorul postarii nu spune la final cum s-a rezolvat procesul. am sa incerc sa scriu eu cand se rezolva procesul.
cheltuielile pentru acesta intampinare facuta de avocat (vreo 300lei pana acum) sper sa mi le pot recupera la sfarsit. in cazul meu specific, avocatul spunea ceva sa cheme si instructorul in instanta. sunt tare curios cum vor decurge lucrurile.
in 2015 pe cand eram cursant am lovit un pieton pe zebra. nu a fost un caz sa necesite zile de spitalizare, au fost minore daunele, si dosarul penal a fost clasat. eu m-am oferit si am ajutat femeia-vatamata (71 ani) cu bunuri alimentare-miere- (valorand ~ 250lei), insa instructorul care era mai mobil (cel putin avea masina, nu ca mine) s-a ocupat mai mult (probabil) s-o ajute si/sau sa-i ofere bani, habar nu am, cert e ca femeia mi-a multumit si nu ne-a depus plangere.
azi insa mi-a venit un plic de la judecatorie in care aflu ca femeia (printr-un avocat de la Bucuresti, noi fiind din Braila) ceruse despagubiri firmei rca, care a ignorat cererile iar acum intenteaza un proces civil prin care cere 400lei daune materiale si 15000lei daune morale. parata este societatea rca, iar eu sunt trecut ca intervenient fortat si in calitate de conducator auto (ulterior este detaliat faptul ca eram cursant, insotit de instructor). daunele morale sunt justificate de ea prin tot felul de analize (multe nu au legatura cu accidentul, facute la mai mult de un an de la accidentul rutier).
am fost imediat la un avocat si i-am lasat plicul primit de la judecatorie, insa mi-a spus ca instructorul auto nu este deloc invinovatit/implicat in aceste hartii, iar parata societatea rca are posibilitatea sa-mi ceara mie sa platesc toata suma (15400lei). avocatul a apucat doar sa-mi spuna sa facem o intampinare caci altfel imi pierd dreptul de a ma apara.
Cum sa fiu eu singurul vinovat (instructorul de loc), si pentru toata suma asta propusa de ei? ca si cursant, eu fiind mai inalt de statura iar instructorul (mai scund) folosindu-se de o oglinda retrovizoare foarte mare lipita pe parbriz, nu am avut cum vad pietonul (doar instructorul avea vizibilitate) din unghiul acela (era imposibil). as mai adauga ca masina era oprita la coltul din dreapta a intersectiei, iar la mai putin de 1m era zebra pe care se afla femeia (exact in punctul meu fara vizibilitate - din cauza oglinzii de pe parbriz). deci impactul a fost minim - ea doar s-a dezechilibrat cu sacosele, si a cazut, scena a fost filmata de o camera de pe stalp.
Ce ma sfatuiti sa fac?