avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lnitial intervenient fortat, acum citat ca parat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lnitial intervenient fortat, acum citat ca parat (accident produs de cursant auto)

acum 2 ani am dat (usor) peste o femeie pe zebra cat eram cursant Auto cu instructorul langa mine. ranile au fost minore, zile de spitalizare 0 si dosarul penal a fost clasificat. acum aflu ca o firma reprezentand-o pe femeie a cerut daune societatii de asigurari a scolii auto, si in final acum o da in judecata ca parata. eu am fost mentionat ca intervenient fortat. instructorul pare ca nu a fost chemat la proces. am fost la o avocata vecina de bloc care nu prea m-a incurajat. a zis ca-i necesar sa facem o intampinare. azi am primit citatie la proces de data asta in calitate de parat. e normal asa ceva? sa-mi fac griji, asa cum imi zice avocata? am tot vorbit cu politisti si soferi vechi si toata lumea mi-a zis sa stau linistit si ca nici nu trebuia sa fac vreo intampinare ca cica nu o sa-mi mai recuperez banii pentru onorariul avocatei.
nu inteleg toata situatia asta bizara. cand am avut accidentul le-am spus si politistilor ca nu am avut cum s-o vad pe femeie pt ca instructorul folosea o oglinda retrovizoare mare si plasata aiurea pt mine (ca-s inalt). si toti politistii si pana si instructorul si toata lumea mi-a zis sa nu-mi bat capul cu explicatii caci n-am nici o vina ca si cursant. in schimb acum vad ca-s invinovatit si de avocata si de reclamanta..
pretentiile sunt enorme. daune materiale 400lei si daune morale 15 000 lei (cica viseaza noaptea accidentul, etc)
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
gdanielg, utilizator
Cel mai recent răspuns: gdanielg , utilizator 08:14, 12 Octombrie 2017
Daca credeti ca sfaturile unor,, militieni'' si a unor soferi sunt mai importante decat sfaturile primite de la o avocata,aveti posibilitatea sa va reprezentati singur.Succes
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pai daca vecina avocata l-a "incurajat" ce sa mai creada omul?

Daca ati fi in locul vecinei avocata, ce i-ati spune?
"Dom'le, situatia e albastra si ai cam ......-o?" (incurcat-o, am vrut sa spun);)

Fiind parte in proces trebuie facuta intampinare si este recomandat sa fie facuta de un profesionist, solicitati plata cheltuielilor de judecata pe care in mod sigur le veti castiga, vina apartine instructorului auto si nu cursantului.

Daca ar fi cursantul vinovat de producerea accidentului atunci s-ar considera ca accidentul a fost produs de o persoana care nu detinea permis de conducere la momentul producerii accidentului. Adica inca o infractiune pe langa cea de vatamare din culpa.

Chiar daca intru in categoria "soferi vechi" si nu in cea a "avocatilor" opinia mea este sa nu va faceti probleme, procesul trebuie sa isi urmeze cursul, este dreptul victimei sa solicite daune dar a gresit adrisantul.

Dvs solicitati in intampinarea chemarea in garantie a scolii de soferi si a asiguratorului scolii.

Sa nu aveti bani de pierdut puteti depune chiar dvs o intampinare .
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
Constantin Popovici, Consultant asigurari
am luat in considerare si parerea "soferilor" pentru ca pe avocata nu o interesa deloc de oglinda de care ma tot plangeam eu (din cauza ei nu puteam sa vad rosu la semafor de multe ori), nu o interesa cand i-am zis ca m-a certat instructorul ca eram prea precaut (opream cateodata din "prea-precautie"), cand i-am zis ca instructorul mergea de multe ori cu peste 60kn/h zicandu-mi ca se grabeste, iar eu ii spuneam ca am luat complet picioarele de pe pedale caci ma certa daca mai incetineam. nu a interesat-o cand ii spuneam ca m-am documentat despre legea firmelor de asigurari pentru cazurile speciale cand pot cere plata despagubirilor (in care nu ma incadrez).
singurul lucru care m-a intrebat a fost daca eram pe la inceputul sau sfarsitul cursurilor. si a strambat urat din nas cand i-am zis ca eram pe la sfarsit. ..de parca daca eram pe la sfarsit instructorul nici nu mai avea obligatie sa supravegheze.(ori am carnetul in mana ori is invatacel)
eu ca eu mai mult ma enerveaza, dar uite ca se sperie si maica-mea mai ales ca-i vorba de o suma mare de bani si cand o mai sperie fara prea multe explicatii si avocata pe care o cunoaste de mica (fiind vecina).. de-aia mai intreb in stanga si dreapta. felul cum a pus problema ca si cum sa aruncam o parte din vina si pe instructor mai ca nu ma incalzeste cu nimic cand pretentiile sunt atat de mari (15400 lei). si taiate in doua si tot m-ar "demola".
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
gdanielg, utilizator
multumesc mult cyan pentru explicatii. tin minte ca mi-ai mai scris la mesajul similar postat la alta sectiune din forum. am zis ca o sa vreau sa tin la curent cazul, caci mult am mai cautat pe net in privinta acestor cazuri de "intervenienti fortati" si nu am gasit nicieri cum s-au incheiat procesele (daca au castigat/pierdut). acum cu chemarea ca parat m-a luat prin surprindere (neplacuta), am zis ca am surprize placute daca apelez la avocat.. o sa insist sa scriu pe net verdictul sa mai citeasca si lumea (ca mine) care cauta cazuri de genul asta

Alte discuții în legătură

Resposabilitate de cursant auto (cu instructorul langa mine), si doar eu is vinovat? gdanielg gdanielg in 2015 pe cand eram cursant am lovit un pieton pe zebra. nu a fost un caz sa necesite zile de spitalizare, au fost minore daunele, si dosarul penal a fost ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant scoala de soferi alexeradu alexeradu O scoala de soferi are contracte incheiate cu instructori autorizati pentru instruirea practica a elevilor, prin care se obliga sa asigure ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat bransky bransky Buna ziua!Recent am primit o notificare de la tribunal unde mi se cere sa depuno intampinare din postura de intervenient fortat,mai exact am fost implicat ... (vezi toată discuția)