avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lnitial intervenient fortat, acum citat ca parat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lnitial intervenient fortat, acum citat ca parat (accident produs de cursant auto)

acum 2 ani am dat (usor) peste o femeie pe zebra cat eram cursant Auto cu instructorul langa mine. ranile au fost minore, zile de spitalizare 0 si dosarul penal a fost clasificat. acum aflu ca o firma reprezentand-o pe femeie a cerut daune societatii de asigurari a scolii auto, si in final acum o da in judecata ca parata. eu am fost mentionat ca intervenient fortat. instructorul pare ca nu a fost chemat la proces. am fost la o avocata vecina de bloc care nu prea m-a incurajat. a zis ca-i necesar sa facem o intampinare. azi am primit citatie la proces de data asta in calitate de parat. e normal asa ceva? sa-mi fac griji, asa cum imi zice avocata? am tot vorbit cu politisti si soferi vechi si toata lumea mi-a zis sa stau linistit si ca nici nu trebuia sa fac vreo intampinare ca cica nu o sa-mi mai recuperez banii pentru onorariul avocatei.
nu inteleg toata situatia asta bizara. cand am avut accidentul le-am spus si politistilor ca nu am avut cum s-o vad pe femeie pt ca instructorul folosea o oglinda retrovizoare mare si plasata aiurea pt mine (ca-s inalt). si toti politistii si pana si instructorul si toata lumea mi-a zis sa nu-mi bat capul cu explicatii caci n-am nici o vina ca si cursant. in schimb acum vad ca-s invinovatit si de avocata si de reclamanta..
pretentiile sunt enorme. daune materiale 400lei si daune morale 15 000 lei (cica viseaza noaptea accidentul, etc)
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
gdanielg, utilizator
Cel mai recent răspuns: gdanielg , utilizator 08:14, 12 Octombrie 2017
Singura problema este stresul, timpul pierdut prin instanta, de platit daune nu veti plati.

Daunele vor fi platite de catre asiguratorul scolii de soferi, de aia scoala plateste asigurare obligatorie RCA, in plus plateste si asigurare pentru terte persoane (cursantul) pentru fiecare autovehicul.

Este recomandabil sa va asigurati sprijinul unui avocat, justitia este legata la ochi si puteti muri cu dreptatea in mana oricat de inalt ati fi!:)

Pentru linistea dvs.:

Ordin MT nr. 75/2014 privind autorizarea scolilor de conducatori auto si a instructorilor auto

Anexa 2 - NORME privind autorizarea şcolilor de conducători auto si a instructorilor auto

ART. 6
(1)
Autorizarea şcolilor de conducători auto, se face de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., pentru cel puţin una din categoriile AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tv sau Tb, numai dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii referitoare la:
a) onorabilitate;
b) bază materială;
c) competenţă profesională.

(2) Se consideră îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (1) lit. a), dacă persoana care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto, reprezentând şcoala în relaţia cu autorităţile:
a) nu a fost condamnată pentru infracţiuni care o fac incompatibilă cu această activitate;
b) nu a fost declarată inaptă de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R.; o persoană fizică este declarată inaptă pentru a conduce activitatea dacă a îndeplinit această funcţie la o şcoală de conducători auto căreia i-a fost anulată autorizaţia, din vina acesteia.

(3) Se consideră îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (1) lit. b), dacă solicitantul face dovada că:
a) deţine cu drept de proprietate, excluzând coproprietatea, sau cu contract de leasing un număr minim de 2 vehicule pentru categoria B, cu excepţia şcolilor de conducători auto prevăzute la art. 5 lit. a), care pot deţine un singur vehicul pentru categoria B; în cazul în care solicită autorizarea şi pentru alte categorii, trebuie să deţină cu drept de proprietate sau cu contract de leasing minim un vehicul pentru fiecare categorie. În situaţia în care şcoala de conducători auto deţine un număr mai mare de vehicule decât numărul minim menţionat, acestea trebuie să fie deţinute în proprietate, excluzând coproprietatea, sau cu contract de leasing. Vehiculele utilizate la pregătirea practică trebuie să îndeplinească condiţiile şi să aibă dotarea minimă necesară prevăzute în anexele nr. 1a şi nr. 1b la prezentele norme, să fie agreate de către Regia Autonomă Registrul Auto Român conform reglementărilor în vigoare, cu excepţia vehiculelor utilizate pentru categoria AM, având inspecţia tehnică periodică efectuată în condiţiile legii şi să fie asigurate pentru daune cauzate terţilor, inclusiv persoanelor care se află în interiorul acestora sau pe motocicletă, cu ocazia pregătirii practice în vederea obţinerii permisului de conducere.

[vezi pag. 15/110 din link]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
cyan, moderator
multumesc. se pare ca onorariul pt avocata a fost doar pt intampinarea (in care habar n-am ce a scris. mi-a zis doar ca-l cheama si pe instructor in "discutie". stie ea..banuiesc), referitor la schimbarea termenului de intervenient fortat in parat mi-a zis ca-i doar o formalitate - intr-un fel sunt echivalente (asa a scris grefierul).
referitor la proces mi-a zis ca pot si sa nu ma prezint (desi in citatie sunt chemat), eu daca o sa am posibilitatea ma voi duce. sunt pe cont propriu de acum..
in privinta recuperarii cheltuielilor cu avocata,eu pastrez chitanta si sper ca ma descurc unde si cum s-o prezint.. parca pe la sfarsitul procesului am citit pe net ca se preda..
Sa nu mai pomeniti de culorile semaforului deoarece aveti carnet de conducere si vederea in culori e de baza ; sau se poate interpreta astfel: din moment ce rosu si verde nu sunt aprinse simultan sunt detectate probleme de logica care necesita teste suplimentare .
Testele pot dura luni de zile iar carnetul se suspenda pana la finalizarea lor .varianta buna e ca nu se suspenda dar de ce sa riscti gratuit ? Si daca sunt numai teste tot presupun timp,nervi si bani .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
poate totusi, in loc sa cititi atata pe net (de cele mai multe ori, aiurea), ar fi mai bine sa va luati un avocat pe bune, nu pe vecina ... zic, asa, pentru linstea dvs.
imi pare rau ca nu am o concluzie clara, de-aia n-am mai scris, dar promisesem sa scriu totusi concluzia. deci.. m-am prezentat la proces si a venit si reclamanta (femeia accidentata) impreuna cu instructorul, spunandu-mi ca firma de avocatura a luat-o mult inainte si ca ea nu vroia defapt sa ma dea in judecata, si a zis judecatorului ca renunta la reclamatie/proces. judecatorul m-a intrebat de pct meu de vedere si am bajbait eu ceva ca am platit o avocata 400lei pt intampinare, pe care as fi putut sa-i recuperez de la reclamanta ..dar mi s-a parut culmea culmii sa accidentezi pe cineva si sa-i ceri si despagubiri. deci asa s-a incheiat procesul: doar avocata mea a castigat banii mei..
ce as mai putea adauga faptul ca-n actele/citatiile alea tot trmise, treptat am figurat initial ca intervenient fortat impreuna cu instructorul si el mentionat, apoi pana la final eram trecut ca singurul parat. asa la presupusul meu mi s-a parut ca judecatorul chiar ma lua serios in considerare ca bun de plata (dar n-am de unde sa stiu sigur). in concluzie nu cred ca-i o gluma cand patesti asa ceva ca elev auto, si ultima concluzie ca avocatii castiga indiferent de orice.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
gdanielg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resposabilitate de cursant auto (cu instructorul langa mine), si doar eu is vinovat? gdanielg gdanielg in 2015 pe cand eram cursant am lovit un pieton pe zebra. nu a fost un caz sa necesite zile de spitalizare, au fost minore daunele, si dosarul penal a fost ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant scoala de soferi alexeradu alexeradu O scoala de soferi are contracte incheiate cu instructori autorizati pentru instruirea practica a elevilor, prin care se obliga sa asigure ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat bransky bransky Buna ziua!Recent am primit o notificare de la tribunal unde mi se cere sa depuno intampinare din postura de intervenient fortat,mai exact am fost implicat ... (vezi toată discuția)