Bună ziua, sunt o româncă în separare. Momentan lucrez în Germania,am doi băieți mici care stau cu tata în Italia. Am avut prima înfățișare și așteptăm decizia judecătorului doar că eu trăiesc cu impresia că avocatul meu nu mă apara în mod adecvat. Soțul meu se folosește de copii ptr a-mi face rău, ii învață să nu mă respecte, (copii ma fac mincinoasă), nu ii pot vedea decât atunci când călătoresc în Italia, și atunci tot pentru două - trei ore doar în prezența lui. În apartamentul nostru comun nu mă lasă să întru (practic stau pe strada) dar are pretenția sa plătesc jumătate din rata lunara. Ia toate deciziile privind minorii singur (școală, sănătate, înot, etc), mă amenință des acuzându-ma ca nu sunt mamă bună, ca el va câștiga oricum custodia, merge și "ataca" martorii chemați de mine în instanță - făcând toate aceste lucruri în prezența minorilor. Nu ii scoate afară la aer liber, stau toată ziua închiși în casa pe tableta, merg la culcare noapte foarte târziu și se trezesc a doua zi tot după ora prânzului. Soțul meu face tot cum dorește el fără să fie oprit. Am salar bun, am unde sta, mașină, mama mea care mă poate ajuta în creșterea copiilor, etc. Pot oferi un viitor mult mai promițător băieților mei în Germania. De aproape șase luni stau fără copii și pot spune că devine insuportabil, având în vedere că fostul meu sot face tot posibilul ca să ii îndepărteze de mine.
Vă rog doar să mă îndrumați, să-mi spuneți unde altundeva as putea apela ptr a face dreptate, a scurta timpurile foarte lungi de care este nevoie în Italia ptr a rezolva orice caz, nu doar acesta. As dori să pot să-mi cresc copilașii în pace, fără însă a împiedica relația sănătoasă cu tatăl lor. În Italia nu am unde să mă întorc și îmi este frica de el.
Vă rog din suflet să mă îndrumați
Vă mulțumesc anticipat
Bună ziua, sunt o româncă căsătorită acum 8 ani în România cu un român, avem doi copii mici care s-au născut în Italia pentru că am trăit acolo 10 ani. În tot acest timp am fost victima violenței domestice, fiind izolată, îndepărtată chiar și față de mama mea , care trăiește în Germania și nu a avut voie timp de 6 ani să-mi vadă copiii. Soțul meu a continuat să mă țină cu copiii într-o situație foarte tensionată, presărată cu amenințări, denunțări și multe lucruri urâte la adresa mea și ale copiilor, după care consiliată de o avocată și cu o scrisoare scrisă tot de aceasta am plecat cu copiii la mama în Germania fără acordul soțului. După un proces avut în Germania, copiii au fost trimiși în Italia până la stabilirea custodiei. S-au întors fără mine la tată și acum la divorț risc să pierd custodia lor. Vă rog frumos să mă îndrumați cu un sfat bun în legătură cu ce aș putea face pentru a nu pierde copiii și ai aduce înapoi în Germania unde eu o am pe mama mea și un salar chiar foarte bun. Orice informație cât de minusculă ar fi de apreciat. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.