tocmai din acest motiv doresc sa iau legatura cu un avocat specializat pe astfel de probleme si sa ma indrume sa imi rezolv problemele in cel mai usor mod
Daca as avea cu cine sa discut, nu m-ar deranja. Din partea mea exista bunavointa si intelegere. Din pacate din partea lor nu exista aceasta dorinta.
Ar fi mult mai usor cu ajutorul unui mediator dar nu am cu cine discuta
Buna ziua,
As dori sa intru in legatura cu un avocat care ma poate ajuta in intentarea unor actiuni in instanta a unui vecin si a asociatiei de proprietari.
Stiu ca exista lista cu consultanti dar m-ar interesa un avocat care a mai avut procese intre proprietari si asociatiile de locatari si cunosc legile dupa care functioneaza acestea si desigur procese intentate vecinilor ( inundatii, lipsa acord semnatura pt RADET )
Nu as dori sa deranjez acele persoane care se ocupa de altfel de cazuri mult mai complexe si din acest motiv postez aceasta rugaminte
Va multumesc pentru raspuns. As fi interesat sa ma lamuriti intr-o privinta: m-am adresat unui avocat care mi-a spus ca sunt 2 posibilitati: prima: sa fie dezbatut partajul in instanta si eu sa ii platesc matusii mele cota parte cat ii revine din mostenire si sa raman eu cu toata mostenirea sau a doua sa ma oblig ca in momentul vanzarii sa ii platesc cota parte. Asta dupa ce eu platesc taxa de timbru, expertiza, cadastru, intabulare, onorariu de avocat...care am inteles ca pot cere sa ii fie imputate matusii mele si in momentul in care ii dau cota parte sa scad aceste cheltuieli. Sunt adevarate toate aceste afirmatii? Si cele 2 posibilitati in instanta si cu cheltuielile de judecata? Toate aceste variante doar pt ca eu sunt mostenitor majoritar si pt ca am si un client dispus sa cumpere.
Va multumesc
Buna seara comunitate ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii cu privire la inceperea unui proces civil pentru un litigiu pe drepturi succesorale.
As dori sa o chem in instanta pe matusa mea cu care nu ma inteleg asupra procentului care ne revine fiecaruia in urma decesului bunicii mele. Eu am ramas mostenitor in urma decesului mamei mele si dupa care am act de mostenitor. Bunurile pe care bunica mea le-a dobandit in timpul vietii au fost adunate impreuna cu bunicul meu, tatal mamei mele. Matusa mea este fiica din prima casatorie a bunicii mele. Dupa moartea bunicului meu, mama si bunica au facut actele de succesiune si mama si-a luat partea ei, parte care acum imi revine mie si pentru care am act de mostenitor. Bunurile bunicii mele sunt in judetul Vrancea.
As dori sa stiu daca o pot chema eu in instanta pe matusa mea fara sa am un avocat angajat si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Ma pot adresa instantelor de judecata din Bucuresti sau este nevoie sa merg in Vrancea?
Va multumesc !