avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate mohamedvarde

Activitate mohamedvarde

Răspuns la discuția Contestarea paternitatii
deci nu s-a intrat in vacanta judecatoreasca? nu a fost nici un termen.daca ar fi inceput actiunea ar fi trebuit sa primesc citatie chiar daca primul termen ar fi fost la toamna,nu?inca o data intreb de ce este asa sigura ca va avea castig de cauza.pe ce anume se bazeaza cand zice asta?toate datele problemei sunt expuse in "discutiile" mele cu dvs.ar fi intelept sa deschid eu o actiune de stabilire a paternitatii si sa nu mai astept pana face ea primul pas?
Am vorbit cu mama copilului si se pare ca in momentul actual nu face nimic pentru ca judecatorii sunt in vacanta.
Pe de alta parte, este foarte sigura ca va avea castig de cauza. Nu stiu de ce e asa de sigura. Uitasi sa mentionez ca a terminat dreptul dar profeseaza in alt domeniu. Si ca sa raspund cuiva care credea ca certificatul de nastere e la mine si de aceea mama copilului deschide un proces ca sa recupereze actul: am cerut de la starea civila un nou act zicand ca l-am pierdut pe cel original, tocmai ca sa am si eu unul original.Deci,celalalt certificat e la ea si acesta nou e la mine.
Prioritatea mea, chiar daca pare ciudat pentru dvs. este nu aflarea tatalui biologic printr-un test de paternitate, ci pastrarea statutului meu, de tata. Asta conteaza cel mai mult pentru mine acum. Sa stiu ca acest copil va continua sa ma vada ca tatal lui.
Copilul ma are trecut pe mine ca tata pentru ca l-am recunoscut ca fiind al meu la starea civila. Mama lui era in proces de divort de sot, fara sa aiba hotararea definitiva in momentul nasterii-aprilie 2006.Hotararea definitiva s-a dat la vreo 2 luni dupa nastere. De aceea vrea sa ceara schimbarea numelui din certificat cu cel al fostului sot. Se foloseste de intervalul asta ce a trecut pana la hotararea definitiva. Si aveti dreptate, a declarat fals ca e necasatorita la data nasterii tocmai pentru a nu avea probleme eu in recunoasterea copilului.Era in prezenta mea la starea civila cand am intocmit certificatul de nastere. E adevarat ca ea vrea introducerea actiunii in anularea certificatului in care eu sunt trecut ca tata.Deci stabilirea paternitatii din casatorie.
Si da, aveti dreptate. E mai mult decat atasament fata de copil. Il iubesc la fel de mult indiferent ce se va intampla. E cumplit daca trece si o zi fara sa-l vad. Si in ultimul timp mi se cam interzice asta.
Credeti ca nu mai poate veni nimeni sa conteste paternitatea dupa 14 luni de la nastere? Ar fi o veste nemaipomenita pentru mine.
Răspuns la discuția CERTIFICAT DE MOSTENITOR
Nu e intentia mea de a va trezi suspiciuni. Chiar nu ma pricep la aceste chestiuni de aceea va intreb daca e posibil ca instanta sa-mi ceara pe parcursul procesului certificat de mostenitor? Lamuriti-ma in aceasta problema.
Sunt mostenitorul tatalui meu impreuna cu mama mea. Tatal meu a decedat in 2001. Erau patru frati.Ceilalti trei sunt in viata. In urma decesului bunicilor mei a ramas o masa succesorala care inca nu a fost dezbatuta compusa din: o casa cu terenul aferent si 2 terenuri. Doi dintre frati cu care nu sunt in relatii bune am aflat si ulterior am si verificat asta la primarie, ca au vandut cele 2 terenuri declarand ca sunt singurii mostenitori.
Afland asta am deschis o actiune chemandu-i sa dezbatem masa succesorala in instanta. Mentionez ca cei doi nu au aparut la nici unul din termene eu mergand la ele impreuna cu unchiul meu cu care ma am in relatii bune.
Nu am actele decat sub forma de copii, cei doi frati locuind de la decesul bunicilor mei in casa parinteasca-deci originalele sunt la ei si e lesne de inteles ca nu mi le vor da.
Intrebare: de ce acte e nevoie pentru certificatul de mostenitor si de unde se poate elibera acesta?
Daca cei doi frati nu apar la nici unul din termene, am vreo sansa sa obtin vreo hotarare faborabila in lipsa lor?
Cam cat dureaza un astfel de proces?
E absolut necesar sa-mi angajez un avocat care sa ma reprezinte?
Copilul are 1 an si 2 luni. Poate veni cineva,chiar daca este fostul sot dupa 1 an de la nastere si sa conteste paternitatea? Adica mai are dreptul asta daca nu a facut-o pana acum?Sau ma rog, mama copilului?
Vreau sa spun: este conceput inainte sa se casatoreasca cu fostul sot pentru ca s-a casatorit la aprox. o luna si jumatate dupa conceptie. Apoi noi ne reluam relatia si divorteaza dupa vreo 6 luni.Insa hotararea definitiva apare la aprox. o luna dupa nasterea copilului. Pe asta se si bazeaza cand spune ca vrea sa schimbe numele din certificatul de nastere:ca a fost nascut in interiorul perioadei de casatorie. Copilul are acum 13 luni. Binainteles ca nu sunt 100% sigur de paternitatea lui.
Dar deocamdata macar pe acte e al meu. Ce sa fac in continuare?
Ce ma sfatuiti sa cer in cererea de interventie?
Eu inca nu am primit nimic de la tribunal. Nustiu daca e pe rol dosarul, nu am inca nici o informatie. Sa ma duc la tribunal sa ma interesez inainte de a primi ceva acasa?
Poate prietena mea in instanta sa modifice certificatul de nastere fara ca eu sa fiu anuntat?