avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea paternitatii

Buna ziua! Am o problema si va rog sa ma ajutati.
Am un copil dintr-o relatie cu o prietena. Acest copil care poarta numele meu este nascut dupa ce mama lui a intentat actiune de divort de sotul ei. Cu alte cuvinte copilul este nascut pana sa se dea sentinta definitiva in acest divort.
In momentul actual prietena mea de care m-am despartit vrea sa schimbe numele de familie din certificatul de nastere al copilului si sa-l puna pe cel al fostului sot, invocand faptul ca acest copil s-a nascut in timpul casatoriei celor doi.
Mentionez ca nu am efectuat testul de paternitate iar mama copilului refuza sa-mi dea acceptul.
In afara de asta nu mi se permite sa-l vad. Stiu ca ar fi depus deja actele la tribunal cu o cerere de schimbare a paternitatii cu fostul sot. Copilul este conceput inainte ca ea sa se casatoreasca. Are si un test de paternitate facut in afara granitelor, in USA acolo unde locuieste fostul sot care-l indica pe acesta ca fiind tatal copilului. Totusi in cererea adresata instantei nu pomeneste nimic de rezultatul acestui test. Doar de faptul ca acest copil trebuie sa poarte numele fostului sot, fiind nascut in perioada casatoriei celor doi.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:01, 25 Iunie 2007
Faceti o cerere de interventie in procesul pe care ea il are deschis si angajati-va un avocat sa va reprezinte.Certificatul de nastere al copilului in care sunteti trecut ca tata , macar in copie , il aveti?
Multumesc pentru raspuns.
Da, am chiar originalul certificatului de nastere al copilului. Teama mea este ca mama copilului sa nu modifice certificatul de nastere fara ca eu sa stiu, printr-o hotarare judecatoreasca. Cum ma pot apara in aceasta situatie?
Cum imi pot exercita dreptul de a-mi vedea copilul daca fosta mea prietena nu e de acord cu asta?
Poate prietena mea in instanta sa modifice certificatul de nastere fara ca eu sa fiu anuntat?
Teoretic orice e posibil. Insa faceti cererea de interventie in procesul deja pe rol , iar in ceea ce priveste drepturile dvs. ca tata , veti face o actiune ulterioara pentru a fi stabilite de instanta. Contactati un avocat si nu stati pe ganduri sa pierdeti termene ca mai apoi sa va complicati situatia.
Ce ma sfatuiti sa cer in cererea de interventie?
Eu inca nu am primit nimic de la tribunal. Nustiu daca e pe rol dosarul, nu am inca nici o informatie. Sa ma duc la tribunal sa ma interesez inainte de a primi ceva acasa?

Alte discuții în legătură

Citatie de la procuror in legatura cu paternitatea ararin ararin S-a nascut un copil, dupa divortul parintilor, dar conceput in timpul casatoriei, a carui tata este fostul sot al mamei, dupa cum spune legea. Un alt barbat, ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Paternitate iriza iriza am o fetita de 4 ani nascuta in afara casatoriei.tatal a recunoscut o(e trecut pe certif de nastere)in tot acest timp nu m a ajutat cu nimic.poate sa ceara ... (vezi toată discuția)