avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate copil

o femeie are un copil inregistrat pe numele fostului sot si cere testul de paternitate unui barbat cu care a avut o legatura.respectivul parat,refuza sa se prezinte la proces ,dar citatiile vinin continuare si este citat pt testul de paternitate la inml bucuresti.are castig de cauza mama?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:34, 1 August 2010
poate fi adusa si cu mandat de aducere acea persoana.prevaleaza drepturile copilului in fata refuzului repetat al prezumtivului tata.
Legea prezuma ca tatal copilului este sotul mamei.Daca la momentul nasterii copilului mama era casatorita, sotul mamei este tatal copilului.Daca sotul mamei nu a intentat actiune in tagada paternitatii in timpul casatoriei , acum nu o mai poate face, daca au divortat.Sansele ca potentialul tata biologic sa devina oficial tatal copilului sunt minime.
dar copilul are trecut un tata pe certificatul de nastere
Pai tocmai...acela va ramane tatal.Copillul primeste pensie de intretinere? tatal din certificat se ocupa de intertesele copilului? Nu vad de ce, daca este asa, sa se schimbe lucurile, chiar admitand ca va fi posibil. Acel potential tata biologic nici macar nu pare interesat de copil..si atunci?
poi tatal din certificatul de nastere e fostul sot.Deci:mama era casatorita cand a conceput copilul,dar nu cu sotul(si nu se stie sigur cu cine ca nici paratul nu a avut o legatura continua cu ea),dar era deja divortata cand s-a nascut copilul.Acest copila fost inregistrat pe numele fostului sot fara acordul acestuia(nu se stie exact cum).Acum,mama,cere sa se faca testul de paternitate presupusului tatacare nu doreste nici o legatura cu acest caz.

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)