avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICAT DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICAT DE MOSTENITOR

Sunt mostenitorul tatalui meu impreuna cu mama mea. Tatal meu a decedat in 2001. Erau patru frati.Ceilalti trei sunt in viata. In urma decesului bunicilor mei a ramas o masa succesorala care inca nu a fost dezbatuta compusa din: o casa cu terenul aferent si 2 terenuri. Doi dintre frati cu care nu sunt in relatii bune am aflat si ulterior am si verificat asta la primarie, ca au vandut cele 2 terenuri declarand ca sunt singurii mostenitori.
Afland asta am deschis o actiune chemandu-i sa dezbatem masa succesorala in instanta. Mentionez ca cei doi nu au aparut la nici unul din termene eu mergand la ele impreuna cu unchiul meu cu care ma am in relatii bune.
Nu am actele decat sub forma de copii, cei doi frati locuind de la decesul bunicilor mei in casa parinteasca-deci originalele sunt la ei si e lesne de inteles ca nu mi le vor da.
Intrebare: de ce acte e nevoie pentru certificatul de mostenitor si de unde se poate elibera acesta?
Daca cei doi frati nu apar la nici unul din termene, am vreo sansa sa obtin vreo hotarare faborabila in lipsa lor?
Cam cat dureaza un astfel de proces?
E absolut necesar sa-mi angajez un avocat care sa ma reprezinte?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 23:31, 18 Iunie 2007
Observ ca puneti intrebari in acest forum care se contrazic .De ce? Care e scopul? Sa ne verificati atentia? Cum puteti sa dezbateti succesiunea la instanta si sa obtineti in acelasi timp un certificat de mostenitor?
Gabi,nu lua seama la "urecheli";) Dupa cum te pricepi sa expui speta -ai nevoie precis de un avocat!Oricum tr. sa treci si pe la un notar (eventual la cel care a eliberat certificatele de calitate pt.unchii tai "vanzatorii"B-)Succes!
Nu e intentia mea de a va trezi suspiciuni. Chiar nu ma pricep la aceste chestiuni de aceea va intreb daca e posibil ca instanta sa-mi ceara pe parcursul procesului certificat de mostenitor? Lamuriti-ma in aceasta problema.
Un certificat de mostenitor se obtine de la notar in cazul in care nu exista un litigiu. Dvs.aveti deja unul asa cum bine stiti se judeca de catre instanta. Avand in vedere ca aveti mai multe probleme , de ce nu va angajati un avocat sa va reprezinte in ambele procese? Se rezolva mult mai simplu si cred eu , mai bine , decat daca va aparati singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire CatiI CatiI Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)