avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Dupa decesul bunicilor au rams unele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Dupa decesul bunicilor au rams unele bunuri imobile. ...

Buna seara!
Dupa decesul bunicilor au rams unele bunuri imobile. Mostenitori sunt 4 frati. 2 decedati si doi ramasi in viata. La cei doi decedati sunt copiii acestora.. Mentionez ca bunicii au decedat in urma cu 25 de ani. Dupa decesul bunicilor, mama a ingrijit gospodaria acestora, impreuna cu mine, dar, totodata, ne-am ocupat, in exclusivitate de inmormantarea acestora, le-am efectuat toate obiceiurile crestinesti, am platit taxele si impozitele la zi, pentru toate bunurile ce alcatuiesc masa succesorala a defunctilor.. cu alte cuvinte mama mea a acceptat tacit mostenirea de la bunici. Ceilalti 3 frati nu au facut niciun demers pentru acceptarea mostenirii . Dupa decesul mamei(2012),m-am ocupat in exclusivitate de bunurile ce alcatuiesc masa succesorala a defunctilor, am platit taxele si impozitele la zi, am igrijit gospodaria bunicilor, am edificat gardul, am renovat casa (zugravit, consolidat), mentinand-o intr-o stare buna, am reinnoit via, pomii fructiferi, am montat conducta de apa, precum si instalatia aferenta, am platit toate utilitatile( lumina, apa,etc.).Acum cei 2 frati ai mamei ,intre timp a mai decedat unul dintre frati,ramanand copiii acestuia, au inaintat in instanta succesiunea dupa bunici. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am eu in acest caz avand o posesie continua dupa mama mea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 02:58, 28 Februarie 2025
Nu aveti nici un drept in plus fata de ceilalti mostenitori rezervatari . Masa sucesorala se va imparti intre d-voastra , fratele mamei in viata si copiii celorlalti frati decedati . Eventual puteti incerca sa obtineti o parte din cheltuielile facute cu anumite investitii avand si dovezile necesare . Nu toate cheltuielile se pot recupera , pana la urma ati platit consumurile proprii nu ale altora , ati locuit acolo fara sa platiti chirie si ati beneficiat de toate produsele obtinute de pe terenurile aferente . Avand in vedere ca deja succesiunea se va dezbate in instanta aveti nevoie de un avocat . Era mai bine daca v-ati fi inteles amiabil , in instanta costurile vor fi mult mai mari iar daca locuinta nu se poate imparti fizic intre mostenitori , acela care va dori sa ramana unic proprietar va trebui sa le plateasca celorlati sulte pentru partile lor la valoarea pietii sau proprietatea se va vinde si se vor imparti banii . E destul de complicat cand exista mai multi mostenitori si mai pot aparea inca altii daca nici bunicii nu au facut succesiune dupa parintii lor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme! madarolivia madarolivia Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunicul meu din partea mamei a decedat inainte de ... iarna2015 iarna2015 Buna ziua, Bunicul meu din partea mamei a decedat inainte de 1990.Mama si fratii sai (unul dintre ei este decedat) doresc sa dezbata mostenirea lasata de ... (vezi toată discuția)
O nelamurire in legatura cu dreptul la mostenire... bogatasu79 bogatasu79 Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema: Parintii mei au act de proprietate (de vanzare cumparare) pe o casa la tara. Din nefericire mama mea, care nu ... (vezi toată discuția)