Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema: Parintii mei au act de proprietate (de vanzare cumparare) pe o casa la tara. Din nefericire mama mea, care nu era mama biologica, a decedat la-nceputul anului 2013. Frate nu mai am deoarece a decedat si el in vara lui 2011. Eu am ramas singurul copil pentru tatal meu care in prezent este singurul proprietar al casutei de la tara. Intrebarea mea este: mai are altcineva dreptul la mostenire( adica la casuta de la tara) in afara de mine singurul fiu? Mentionez ca dintre rudele mamei mele nebiologice decedata mai traiesc : bunica mea (adica mama ei) si fratii mamei decedate. Poate sa vina cineva dintre cei mentionati sa ceara deschiderea succesiunii?
Daca au cumparat impreuna acea casuta, tatal dvs nu e singurul proprietar, ci va imparti jumatate din casa adica partea care a apartinut mamei cu ceilalti mostenitori- bunica si fratii mamei. Din ce intra in masa succesorala ( 1/2 din casa si alte bunuri ale mamei daca sunt)tatal va mosteni 1/3, iar din cele 2/3 ramase, bunica mosteneste 1/4, iar fratii vor impartii egal 3/4 din aceste 2/3.
Mostenitori dupa decesul mamei dvs vitrege sunt tatal dvs, bunica dvs si fratii mamei decedate, in nici un caz dvs. Daca fratele decedat era fiu al mamei decedate si era casatorit, la mostenire vor veni si sotia si eventual copiii acestora.