avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunicul meu din partea mamei a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunicul meu din partea mamei a decedat inainte de ...

Buna ziua,
Bunicul meu din partea mamei a decedat inainte de 1990.Mama si fratii sai (unul dintre ei este decedat) doresc sa dezbata mostenirea lasata de bunicul -terenuri intravilane si extravilane.Ei sunt intelesi cum vor imparti acele terenuri.
-care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmeze?
-daca unul dintre frati este decedat, la dezbatere nu ar trebui sa fie prezenti sotia supravietuitoare si copiii acestora?
- ce documente sunt necesare la notar pe perfectarea actelor?
-notarul va trebui sa ii anunte pe toti mostenitorii pentru perfectarea actelor??

Multumesc!!!

Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
iarna2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: iarna2015 , utilizator 15:54, 16 Noiembrie 2020
Trebuie sa va adresati unui notar de la locul decesului bunicului. In principiu veti avea nevoie de acte de identitate care sa dovedeasca legatura de rudenie dintre mostenitori si defunct si actele de proprietate ale bunurilor pe care le veti include in masa succesorala. Fratele decedat va veni la mostenire prin reprezentare, in numele sau mostenind sotia acestuia si copiii insa numai daca s-a dezbatut succesiunea dupa acesta. Notarul va cita toti mostenitorii, lucru care este si in interesul dvs., altfel mostenirea dezbatuta putand fi anulata de mostenitorii care nu au fost citati.
S-o luam cu inceputul: cate sotii a avut bunicul? Mama dvoastra si fratii mamei dvoastra, au avut o singura mama, deci sunt frati buni? Unde este/sunt?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
DlGoe, utilizator
Multumesc frumos!!!
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
iarna2015, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Intocmire acte pe casa vali_anghel vali_anghel Buna ziua, Intentionez sa fac acte la casa unde locuiesc impreuna cu mama si sotia mea si prezint urmatoarea situatie: - titlul de proprietate este pe numele ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Jokera Jokera Buna seara,as avea nevoie de puțin ajutor.Am deschis succesiunea după bunica mea( sunt împuternicită de mama).La aceasta ar avea drept de moștenire mama ... (vezi toată discuția)