avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiD1992

Activitate AndreiD1992

Adam Grecu a scris:

@AndreiD1992,

In opinia dvs. considerati ca ar fi vreo suspiciune a cuiva de a va trece o persoana in plus la cheltuielile de intretinere pe nr. de persoane?
Stiti de ce va intreb? Pentru ca sunt, chiar aici pe forum, exemple cu duiumul - pai mai vine pe la mine prietena/prietenul mea/meu, dar nu doarme la mine, vine asa din cand in cand, cam 5 zile pe saptamana...
Eu zic sa va ganditi mai bine, uitati-va pe lista de plata cam cat inseamna cheltuiala pentru o persoana si daca merita sau nu sa o treceti la intretinere, asa pentru linistea tuturor.
Succes!



Deci cu cele mentionate mai sus inca imi mentin opinia si da m-am gandit destul de bine la toata situatia. Nu am cum sa trec a 3 persoana la intretinere cand ea nu exista, nu vad cum se pot adauga persoane prin speculatiile vecinilor, nu inteleg cum se poate face toata treaba asta si nimeni sa nu anunte chiriasul sau propietarul apartamentului.

Sa inteleg ca si eu pot sa ma duc frumos la adiministartor si sa spun ca la apartamentul nr.40 stau defapt 5 persoane,nu 3 cum e trecut, desigur fara dovada, doar speculez.
Din cate stiu in lege scrie clar ca o persoana se trece la cota de intretinere doar daca a stat mai mult de 15 zile in aparatment, nu spun ca la mine nu a venit nimeni in vizita dar nimeni nu a stat nici macar 3 zile, e normal sa vina cineva la tine o zi doua nu? adica pana si la puscarie vine lumea in vizita. E absurd sa nu ma anunte nimeni ca eu platesc pentru 3 persoane cand in aparatament sunt doar 2, plus de asta oricum platesc destul de mult si pentru 2 persoana caci peste tot se poarta adaos la plati si asta deja se stie mai peste tot.


Intr-un final am rezolvat ieri toata treaba chiar daca nimeni nu mi-a dat o explicatie, cine mi-a bagat inca o persoana acolo, de ce sau pe ce baza a adaugat. Pur si simplu mi-a facut o recalculare de plata si mi-a scazut dar in rest mi-a spus ca nu stie nimic.

Pentru o garsoniera sa platesc 460 Ron la intretinere este oricum exagerat de mult chiar si pentru 3 persoane cum era trecut.
O sa sun din nou cand ajung acasa de la munca si daca iese iar el ii spun sa-mi faca legatura cu administratorul pentru ca 7 zile au trecut de mult si daca fac iar alta cerere mai trebuie sa astept iar.
Din pacate sunt chirias ci nu propietar, de aici vine si problema ca nu cunosc presedintele si nici administratorul, cand am sunat la apartamentul administratorului a iesit la usa contabilul si mi-a spus ca defapt el sta la 8 chiar daca pe avizier scrie ca pentru probleme de genul se suna la apartamentul numarul 8.

Atunci o sa intreb de el si mai fac iar o cerere, iar asta inseamna sa astept din nou.
Asta vreau sa fac astazi, o sa sun administratrorul sa-mi lase un numar de telefon. Numar de inregistrare mi-a spus ca nu are de unde sa-mi dea, eu am insistat sa-mi dea pentru ca asa e legal.

Am pus o cerere si in casuta postala de la administrator. Au fost 2 cereri facute si nimic.
Nu inteleg insa cum au putut sa-mi adauge inca o persoana fara sa fiu anuntat, nu am fost cautat si nici nu am primit nimic in casuta postala.

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce pot face in situatia in care nu am primit raspuns de la nimeni in legatura cu o cerere facuta acum 2 saptamani catre presedintele asociatiei. Am facut 2 exemplare la cerere iar una a fost semnanta de catre casiera de la bloc si a ramas la mine, cererea a fost facuta la inceputul lunii.

Ce pot face in situatia aceasta?
Multumesc.

- Cererea a fost facuta in urma unei greseli (presupun) ca in apartamentul meu exista inca o persoana in plus si mi-au bagat la intretinere 3 persoane in loc de 2, caci doar 2 persoane exista in apartament.
Răspuns la discuția Inca o persoana la intretinere
Către Domnul Preşedinte al Asociaţiei de propietari, subsemnatul ....... în calitate de chiriaş, apartament nr.13, scara 1, blocul ....., în baza contractului de închiriere nr......... din data ..........., vă rog să-mi puneți la dispoziție documentul conform căruia am fost introduşi la cotele de întreţinere 3 persoane.
Precizez că la acest apartament locuiesc doar 2 persoane din prima lună a semnării contractului de închiriere.
Vă rog deasemenea să recalculaţi pentru apartamentul nr.13, scara 1, blocul ...... întreţinerea aferentă lunilor în care au fost trecute 3 persoane la întreţinere.




Data Semnătura


Este ok sa fac o cerere de genul si sa o dau mai departe in doua exemplare una semnata de mine si una semnata de cineva care este direct responsabil de asociatie?
Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din apartamentul respectiv.

Administratorul de bloc are voie prin lege sa introduca o persoana in plus doar ca asa a auzit el ca acolo mai este cineva care nu este trecut pe intretinere?

Din cate stiu au voie sa vina la tine in vizita persoane pe parcusul a 1,2,3,4 zile si daca nu gresesc si in lege scrie ca doar dupa 15 zile o persoana se trece la intretinere.

Eu nu am fost anuntat si nu mi-a spus nimeni nimic, doar am vazut pe tabelul de plata la intretinere ca mi-au trecut 3 persoane in conditiile in care de un an de zile in imobil suntem doar 2 persoane (stam cu chirie).

Administratorul de bloc nu este in bloc momentan si casiera mi-a dat un formular in scarba si mi-a spus ca o sa faca tot posibilul sa scoata persoana aia in plus care nu exista, problema este ca intretinerea trebuie platita inca 2 luni cu 3 persoane si nu vad cum se poate intampla asa ceva in conditiile in care eu nu am fost anuntat, nici verbal si nici in scris prin ceva.

Multumesc,

O zi frumoasa la toata lumea.