avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inca o persoana la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inca o persoana la intretinere

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din apartamentul respectiv.

Administratorul de bloc are voie prin lege sa introduca o persoana in plus doar ca asa a auzit el ca acolo mai este cineva care nu este trecut pe intretinere?

Din cate stiu au voie sa vina la tine in vizita persoane pe parcusul a 1,2,3,4 zile si daca nu gresesc si in lege scrie ca doar dupa 15 zile o persoana se trece la intretinere.

Eu nu am fost anuntat si nu mi-a spus nimeni nimic, doar am vazut pe tabelul de plata la intretinere ca mi-au trecut 3 persoane in conditiile in care de un an de zile in imobil suntem doar 2 persoane (stam cu chirie).

Administratorul de bloc nu este in bloc momentan si casiera mi-a dat un formular in scarba si mi-a spus ca o sa faca tot posibilul sa scoata persoana aia in plus care nu exista, problema este ca intretinerea trebuie platita inca 2 luni cu 3 persoane si nu vad cum se poate intampla asa ceva in conditiile in care eu nu am fost anuntat, nici verbal si nici in scris prin ceva.

Multumesc,

O zi frumoasa la toata lumea.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
AndreiD1992, utilizator
Cel mai recent răspuns: Modica , utilizator 14:17, 14 Martie 2017
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,nici administratorul,nici casiera nu au competenta sa dispuna impunerea de persoane in plus
Sesizati oficial presedintele de asociatie
In temeiul disp art 12 A HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa formulati contestatie la valoarea impusa in lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Către Domnul Preşedinte al Asociaţiei de propietari, subsemnatul ....... în calitate de chiriaş, apartament nr.13, scara 1, blocul ....., în baza contractului de închiriere nr......... din data ..........., vă rog să-mi puneți la dispoziție documentul conform căruia am fost introduşi la cotele de întreţinere 3 persoane.
Precizez că la acest apartament locuiesc doar 2 persoane din prima lună a semnării contractului de închiriere.
Vă rog deasemenea să recalculaţi pentru apartamentul nr.13, scara 1, blocul ...... întreţinerea aferentă lunilor în care au fost trecute 3 persoane la întreţinere.




Data Semnătura


Este ok sa fac o cerere de genul si sa o dau mai departe in doua exemplare una semnata de mine si una semnata de cineva care este direct responsabil de asociatie?
In momentul in care v-ati mutat, ati depus o cerere pentru numarul de persoane? Daca da, atunci ar fi trebuit sa se tina seama de acea cerere. Daca nu, e vina dvs. Ati putea sa depuneti acum acea cerere si sa cereti si un numar de inregistrare, pe acea cerere. Cat despre recalculare... daca-i vina Asociatiei, ar trebui sa recalculeze, daca-i vina dvs., nu cred. Cheltuiala pentru o persoana, la intretinere, inseamna intre 10-15 lei, maximum, lunar (gazul, lumina pe scara si salubritatea).
Restul cheltuielilor sunt pe suprafata (cota parte indiviza), deci se achita chiar daca apartamentul este nelocuit. Excludem apometrele, care sunt in functie de consum si sunt separate si de numarul de persoane si de CPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere catre presedintele asociatiei. fara raspuns. AndreiD1992 AndreiD1992 Buna ziua, As vrea sa stiu ce pot face in situatia in care nu am primit raspuns de la nimeni in legatura cu o cerere facuta acum 2 saptamani catre ... (vezi toată discuția)
Chiriasul si propietarul: sustragerea de la plata bucurescu bucurescu buna seara, am inchiriat un apartament unei familii compuse din 4 membrii. De anul trecut si pana in prezent la intretinere chiriasul a declarat doar 3 pers. ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor Ionesimo Ionesimo Buna seara, as dori sa stiu ce drepturi am ca locatar intr-o asociatie de proprietari , avand un apartament inchiriat si domiciliul stabil la adresa ... (vezi toată discuția)