avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturile chiriasilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturile chiriasilor

Buna seara,

as dori sa stiu ce drepturi am ca locatar intr-o asociatie de proprietari , avand un apartament inchiriat si domiciliul stabil la adresa respectiva .
Am facut o sesizare la presedintele blocului penru recalcularea cheltuielilor lunare iar admnistratoarea imi spune ca nu am nici un drept pentru ca nu sunt proprietar .
Cui ma pot adresa , pentru ca presedintele si administratorul blocului nu au teama de nimic si fac legea cum vor ei in asociatie .


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionesimo , utilizator 22:37, 30 Noiembrie 2011
Cererea pentru recalculare trebuie sa o faca proprietarul imobilului, el este membru in asociatie.
in conformitate cu normele in vigoare Legea nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 proprietarul apartamentului este persoana care poate formula cereri/pretentii fata de problematica curenta din cadrul asociatiei de proprietari
Aveti varianta fie sa detaliati proprietarului problemele cu care va confruntati si acesta sa se adreseze direct presedintelui de asociatie,fie daca apreciati ca exista nereguli si incalcari grave ale normelor,puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie
~ Conținut șters la cerere ~
@BODEALEX

Conditiile din contractul de inchiriere, atata timp cat asociatia de proprietari nu este semnatara a acelui contract, nu priveste si nu poate impune in niciun fel asociatiei de proprietari vreo obligatie fata de chirias, cum ar fi recalcularea cotelor de intretinere, ca in exemplul de fata.

Chiriasul are dreptul la o justa repartizare a cotelor de intretinere ca si oricare alt proprietar care locuieste in acel condominiu.
Orice cerere a unui chirias catre asociatia de proprietari poate fi facuta si i se poate raspunde, dar numai in lumina unui comportament binevoitor al conducerii asociatiei, nicidecum ca obligatie.
In cazul in care administratorul refuza aceasta recalculare, chiriasul se poate adresa proprietarului sa il spijine in relatia cu asociatia de proprietari.

Asociatia de proprietari are obligatii numai fata de proprietari si in niciun fel fata de chiriasi cu care nu a semnat, daca nu a semnat, vreo conventie aparte.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca o persoana la intretinere AndreiD1992 AndreiD1992 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din ... (vezi toată discuția)
Cenzorul nu accepta sa scot o persoana de la intretinere irina_alexandra irina_alexandra Am cumparat de curand un apartament, la 2 zile dupa ce m-am mutat am depus o cerere la administratie prin care speficicam ca la apartamentul meu va locui o ... (vezi toată discuția)
Raspuns la contestatie gabrielg1 gabrielg1 Avem un locatar in blocul nostru care in fiecare luna contesta lista de intretinere. Problema este ca apartamentul dansului nu figureaza in ACTUL CONSTITUTIV ... (vezi toată discuția)