avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzorul nu accepta sa scot o persoana de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzorul nu accepta sa scot o persoana de la intretinere

Am cumparat de curand un apartament, la 2 zile dupa ce m-am mutat am depus o cerere la administratie prin care speficicam ca la apartamentul meu va locui o singura persoana. Sora mea, care sta in blocul de vis-a-vis ma viziteaza cam de 2-3 ori pe saptamana (1 -2 ore, nu ramane niciodata peste noapte). Cand s-a afisat lista de intretinere, dupa prima luna in care m-am mutat aici, apareau 2 persoane...administratora motivandu-mi ca am fost vazuta insotita, iar decizia a fost luata de catre cenzor. Am avut o discutie in contradictoriu cu dansul, dar nu am reusit sa il conving ca eu stau singura. Am depus o cerere catre presedinte prin care sa solicit recalcularea listei si scoaterea unei persoane si inca astept raspuns. In cerere am atasat si copie dupa buletinul prin care justific adresa ei de domiciliu, respectiv blocul de vis-a-vis. In cazul in care primesc un raspuns negativ si vor ramane in continuare 2 persoane..ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:26, 23 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
depuneti IN SCRIS solicitarea ca atat pentru luna trecuta cat si de aici inainte sa fie platita intretinerea doar pentru o persoana
Nu vor va adresati instantei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Trebuie sa cunoasteti ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Orice solicitare legata de probleme in imobilul de locuit in comun se adreseaza reprezentantului legal=presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta decizionala,de reprezentare si de aparare a intereselor asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta de judecata
2
-administratora motivandu-mi ca am fost vazuta insotita, iar decizia a fost luata de catre cenzor.

Conform dispozitii in vigoare competenta introducerii de persoane in evidenta de calcul cote intretinere apartine exclusiv comitetului executiv
L nr 230/2007
Articolul 29
(1) Cu exceptia atributiilor rezervate exclusiv proprietarilor cu privire la proprietatile individuale, apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta, comitetul executiv reprezinta asociatia de proprietari in administrarea si exploatarea cladirii.

HG nr 1588/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Cenzorul nu are competenta sa se implice in procedura de stabilire numar de persoane pentru calcul cota intretinere lunara
3-Sesizati oficial presedintele de asociatie,atentionati ca atat administratorul de imobil cat si cenzorul nu au competente in stabilirea numarului de persoane in evidenta pentru calculul cotelor individuale de intretinere lunara
Daca la nivelul imobilului va confruntati cu reticenta ,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o întrebare referitor la cheltuieli comune care ... Maryegy Maryegy Buna ziua, Am o întrebare referitor la cheltuieli comune care mi se pun in fiecare luna la asociatie de locatari,inclusiv consumul de apa rece pentru care ... (vezi toată discuția)
Administrator și președintele asociației de proprietari Solovastru14s Solovastru14s Cine verifică administratorul blocului și președintele asociației de proprietari, în caz de comportament neadecvat? Prin comportament neadecvat fac ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari Zega Zega Buna seara.Locuiesc într.un bloc cu zece nivele de ceva timp,pe parcurs am sesizat ca nu toate persoanele sunt trecute la intretinere exact asa cum ... (vezi toată discuția)