avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate rucsy1992

Activitate rucsy1992

Buna ziua,
Avand in vedere tranZitia de la telekom la orange, exista vre-o baza legale de refuz si reziliere a contractului existent cu telekom?
Este un abonament pentru servicii fixe (internet), pe care in urma cu cateva luni au refuzat sa il rezilieze fara plata lunilor ramase.
Buna ziua. Un PFA care factureaza lunar 12000-14000 lei, dar plateste contributiile raportate la salariul minim (cu exceptia impozitului), fara contract separat cu casmb si fara sa fiu angajata pe PFA, in momentul in care intru in CCC si suspend activitatea, indemnizatia va fi calculata 85% din venit sau iau indemnizatia minima?
Buna ziua.
Care este cel mai potrivit cod CAEN pt infiintare PFA - Resurse umane si salarizare? 7830 Alte servicii de furnizare a fortei de munca
7810 Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca
Sau un alt cod specific pe consultanta?
Buna ziua. In anul 2017 am realizat venituri din jocuri de noroc ( pariuri sportive ) , In incercarea de a afla cum trebuie sa procedez pentru plata impozitului aferent, am observat in contul de la ANAF (spv) , ca apar doar venituri asimilate salariului. In situatia asta, mai trebuie sa depun declaratia 112 si sa platesc impozit ? Intreb pentru ca e prima data cand sunt in situatia asta; Multumesc .
Este posibila demisia dintr-o instituție publica fără a plăti cursurile de formare profesională ? In ce condiții? Menționez ca actele adiționale presupun obligația de a lucra 3 ani de la terminarea lor sau plata proporțională cu perioada rămasă.
(De asemenea sunt interesată și de suspendarea cim Pt motive personale, dacă demisia nu este posibila)
Buna ziua. In institutiile publice exista obligatia emiterii facturilor pt prestarile de servicii aferente:O lunii anterioare pana in data de 15 a lunii curente, desi clauza a fost eliminata din contracte ? :O