avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate daniel-daniel

Activitate daniel-daniel

Bună ziua
Doresc să deschid un magazin online cu produse bio. Furnizorul oferă certificatul de calitate a produselor. Mai este nevoie de alte avize din partea anumitor instituții ale statului?
Precizez că nu depozitez marfă ci lucrăm în regim dropshipping. Practic marfa nu ajunge la mine, ci din depozitul furnizorului direct la client.

Mulțumesc.
Bună seara,
Se poate recupera timbrul de mediu dacă nu mai am contractul de vânzare -cumpărare în original? Îl am doar tradus în limba română și legalizat.
Bine, dar, având în vedere că ei sunt instituție, nu era necesară semnătura vecinilor? Orfelinatul este deținut de o fundație din Elveția, nu este proprietatea statului.
Bună ziua.
Să explic situația:
În apropierea casei părinților s-a deschis un orfelinat. (erau părinții, un teren, apoi orfelinatul). Între timp, orfelinatul a cumpărat terenul de lângă părinți și l-a transformat în teren de joacă pentru copii. (Nu doresc nimănui să aibă asemenea vecin: gălăgie, muzică tare, înjurături peste înjurături etc).
Întrebările sunt:
1. Nu era necesară semnătura tatălui meu pentru a face acolo un teren de joacă?
2. În cazul în care tata trece proprietatea pe numele meu (implicit eu figurez ca venind acolo după orfelinat), eu aș putea acționa în instanță pentru mutarea terenului?
Mulțumesc!
Buna ziua!
Am o Intreprindere Individuala cu codul de activitate 479,1 si un sediu social. Activitatea o desfasor doar online, livrarile le fac prin curier sau posta. Ambele emit chitante, prin urmare nu mai am obligativitatea de a emite bon fiscal. Problema este ca, clientilor din oras le livrez personal comenzile, nu prin firme de curier sau posta. Intrebare este: pentru clientii de oras mai trebuie sa adaug un cod caen si sa inregistrez o casa de marcat? Se poate inregistra o casa de marcat pe un sediu social? Dacă clientul din oraș plătește factura prin bancă: plata cu cardul, op, depunere numerar și specifică datele facturii,etc. și plata apare în extrasul de cont, tot este obligatoriu emiterea bonului fiscal? Mulțumesc mult. Astept cu interes raspunsul dvs.