avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Bon fiscal pentru plata prin banca
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Bon fiscal pentru plata prin banca

Buna ziua!
Am o Intreprindere Individuala cu codul de activitate 479,1 si un sediu social. Activitatea o desfasor doar online, livrarile le fac prin curier sau posta. Ambele emit chitante, prin urmare nu mai am obligativitatea de a emite bon fiscal. Problema este ca, clientilor din oras le livrez personal comenzile, nu prin firme de curier sau posta. Intrebare este: pentru clientii de oras mai trebuie sa adaug un cod caen si sa inregistrez o casa de marcat? Se poate inregistra o casa de marcat pe un sediu social? Dacă clientul din oraș plătește factura prin bancă: plata cu cardul, op, depunere numerar și specifică datele facturii,etc. și plata apare în extrasul de cont, tot este obligatoriu emiterea bonului fiscal? Mulțumesc mult. Astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:28, 13 Martie 2017
Daca incasati doar prin banca, puneti la colet factura si atat. Fara casa de marcat nici pentru cei din oras. In rjip se trec datele din extrasul de cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal pentru platile prin banca? QED QED Am un PFA pe care il folosesc pentru a emite facturi pentru un magazin online. Majoritatea facturilor sunt catre persoane fizice. Nu am casa de marcat, astfel ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa adda1592 adda1592 Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari : 1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)