avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari :
1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in contabilitate in afara de extras de cont si chitanta ramburs, factura de achizitie?
2 - daca am un client care da comanda pe internet, insa el este din aceeasi localitate cu mine, este legal sa ma intalnesc personal sa ii livrez comanda? ar fi culmea sa pun prin posta pentru 5-10 km.
Cel mai recent răspuns: adda1592 , utilizator 23:47, 2 Aprilie 2017
1. Da, trebuie emisă factură pentru orice livrare. În contabilitatea în partidă simplă, specifică persoanelor fizice autorizate, se înregistrează orice document care atestă efectuarea unei plăți, respectiv a unei încasări. Fie ea în numerar sau prin virament bancar.

2. Definiția codului CAEN 4791 face referire doar la modalitatea de comandă, nu și la cea de livrare. Însă, pentru livrările efectuate în afara sistemului poștal/ curierat rapid, dacă nu încasați contravaloarea produselor prin plata online sau virament bancar, va trebui să emiteți bon fiscal. Acest lucru presupune existența unei case de marcat.
multumesc frumos pt raspuns. Mai exact. Eu nu am un site anume, folosesc OLX, OKAZII si FACEBOOK pentru preluarea comenzilor. Am avut o domnisoara din zona mea care mi-a pus banii in contul bancar si a vrut sa ne intalnim sa isi ia comanda, iar contabila mi-a zis ca nu sunt autorizata sa fac asta. Pai si cum ar fi sa trimit colet din Ploiesti in Ploiesti la o strada distanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa comert online, caen 4791 Maxdim Maxdim Buna ziua, . Va deranjez cu cateva nelamuriri, in cazul comertului online desfasurat ca PFA cu cod Caen 4791- Comert cu amanuntul prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Factura cu chitanta??? Marianpruna91 Marianpruna91 Buna ziua!Am deschis un pfa si am o intrebare legata de facturare si chitante! Am codurile Caen 5914;4791;9511;9002;6209: Problema mea este la codul ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4791 - pe ce platforme am voie sa vand? MadaMun MadaMun Buna seara De 2-3 ani ma ocup de vanzarea hainelor second-hand online ca si persoana fizica si in prezent imi doresc sa infiintez un PFA cu cod CAEN 4791 insa ... (vezi toată discuția)