avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Activitate orosu

Activitate orosu

OM 3522/30.03.2000 semnat de ministru Marga aproba fisa postului si fisa de evaluare in invatamant in baza statutului personalului didactic 128/1997. Intre timp fisa de evaluare a capatat prin OM 4595/ 2009 o alta cosmetizare, dar fisa postului nu a mai fost actualizata.
Acum banuiesc ca nici unul dintre actele invocate nu mai este in vigoare.
In actualele conditii la ce nivel se formuleaza fisa postului?
cu multumiri,
Ovidiu
In proces de partaj a unei locuinte cumparate in rate cu L. 112,

A: sotia afirma ca a avut venituri net superioare sotului, si probeaza prin adev. de salar de la mai multe locuri de munca simultane. Sotul, de profesie didactica, cu toate ca a avut un singur job, a avut in particular numeroase meditatii.
Intrebare:
Considerati probatiunea cu martori a sotului (cu parinti a copiilor meditati) legala/oportuna/in sprijinul
contrabalansarii veniturilor 'net superioare' ale sotiei?

B: inaintea procesului de partaj, initiat de sotia reclamanta, aceasta a incercat sa ajunga la o 'intelegere' cu sotul parat, prin inmanarea unui document paratului (prin intemediul unei verisoare) care era un act de sistare a comunitatii de bunuri, prin care partile declara ca apartamentul este achizitionat prin aport propriu al sotiei si doresc sistarea comunitatii de bunuri prin atribuirea in intregime al apartamentului fostei sotii si intabularea dreptului de proprietate asupara intregului imobil.
Ca momeala, sotia vine cu o declaratie cum ca a primit de la parat o suma de bani reprezentand pensia alimentara datorata minorului (11 ani) si renunta la contributia de intretinere pentru minor.
Intrebare:
Pot fi folosite aceste documente in favoarea paratului in procesul de partaj? si in ce sens?

cu consideratie, #-o
ORosu
Reclamanta in proces de partaj a locuintei, o solcita 100% si timbreaza la 1/2 din valoarea imobilului (valoarea de inventar), motivand ca contesta jumatatea paratului.
Paratul in intampinare cere conform prezumtiei legale (pe care nu o contesta) impartirea in 2 a locuintei.
Intampinarea paratului este cerere reconventionala? Daca da, in ce cota trebuie sa timbreze?
cu multumiri,